Fjerboldene flyver for første gang i Sydhavnen

Hele sæsonen har fjerboldene fløjet frem og tilbage over nettet i idrætshallen ved Skolen i Sydhavnen. Det er første gang at børnene har mulighed for at spille badminton i den nye bydel, og det bringer glæde hos børn såvel som forældre.

I idrætshallen ved skolen i Sydhavnen er der både indkøbt nye ketsjere og fjerbolde. For første gang nogensinde har børnene i den nye bydel fået muligheden for at spille badminton uden at skulle pendle til andre dele af København. Gennem sæsonen er der både blevet arbejdet med motorik, badminton og hvordan man deler flest highfives ud på kortest tid.

Fjerboldene bringer smilene frem
Selvom børnene på det nystartede badmintonhold aldrig før har prøvet kræfter med ketsjere og fjerbolde, gør de alligevel en ihærdig indsats for at få bolden fra den ene side af nettet til den anden.

”Det er sjovt at lære nogle nye ting. Og det er også meget sjovt at lære noget, som man ikke kunne før”, fortæller Anton Dahl Eriksen i en pause fra spilleriet på banen.

Selvom Anton Dahl Eriksen egentlig bedst kan lide at gå til billedkunst, har han svært ved at holde smilet tilbage, da trænerne endelig giver drengene lov til at finde ketsjerne frem.

”Det var mine forældre, der foreslog, at jeg skulle starte til badminton, og så tænkte jeg, at det vil jeg da gerne prøve. Og så fandt jeg ud af, at det faktisk er rigtig sjovt”, fortsætter Anton Dahl Eriksen.

Problemet med en ny bydel er, at der ikke er noget, der er etableret i forvejen.

Rikke Hjort Hansen

Fra Valby til Sydhavnen
Det er Valby Badminton Club, der er med til at sørge for, at børnene kan svinge ketsjerne i Sydhavnen. Sammen med den lokale forening Børnefritidsforeningen i Sydhavnen har badmintonklubben startet en satellitafdeling, så flere børn har en chance for at prøve kræfter med badminton. Det er der flere af de lokale forældre, der er glade for.

”Problemet med en ny bydel er, at der ikke er noget, der er etableret i forvejen. Her er ikke det samme udbud som for eksempel i Hvidovre eller i provinsen”, fortæller Rikke Hjort Hansen, der er mor til en af de unge badmintonspillere.

Derfor er hun især glad for, at andre foreninger tager initiativ til at starte aktiviteter op i Sydhavnen.

”Det er en stor fordel med en klub, der kommer med erfaringer og trænere. Idrætslivet skal startes op fra bunden her i Sydhavnen, og det betyder, at der mangler det etablerede miljø, som mange andre foreninger har”, fortsætter hun. 

IMG_6458.jpg

Det er sjovt at lære nogle nye ting. Og det er også meget sjovt at lære noget, som man ikke kunne før.

Anton Dahl Eriksen

Mere badminton i København
Indsatsen for at starte badminton i Sydhavnen er en del af et større projekt, der er støttet af Udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune. Projektet skal sikre, at flere børn får mulighed for at spille badminton i de bydele, der ikke allerede har badmintontilbud til børnefamilier. Ud over Sydhavnen gælder det bl.a. Nørrebro, Nordhavn, Ørestad og Sundby.

”Vi vil gerne være med til at udbrede badminton i København og vokse som klub, men vi har ikke selv plads til flere medlemmer i Valby. I samarbejde med DGI kunne vi se, at der ikke var nogen badmintonafdeling i Sydhavnen, og at der muligvis var nogle ledige haltider”, udtaler Teis Nielsen, ungdomsformand i Valby Badminton Club.

Til at starte med har Valby Badminton Club startet to badmintonhold op i Sydhavnen om onsdagen. Et hold for børnene i 0.-2. klasse og et for børnene i 3.-5. klasse. Hvis foreningen kan skaffe flere trænere, er det planen, at endnu flere haltider skal fyldes ud med badminton i idrætshallen ved Skolen i Sydhavnen.