Københavns Idræts Forening nomineret til Årets Forening 2019

Siden 1892 har Københavns Idræts Forening arbejdet for at udvikle og udbrede atletikken i Danmark. Udvikling i forening, socialt liv og mental sundhed er alle nøgleord, der beskriver KIF.

Københavns Idræts Forening er Danmarks ældste atletikklub. Klubben har eksisteret siden 1892 og har en lang og stolt historie bag sig, som en af Danmarks førende atletikklubber. Foreningen går især op i at tilbyde en træningsform, som er både seriøs og hyggelig. Det betyder, at foreningen tilbyder toptrænere og faciliteter til eliten, samtidig med at der er plads til bredden. Målet i KIF er at bevare det sociale aspekt, hvor alle respekterer hinanden og glæder sig over hinandens præstationer, ligegyldigt niveauet. 

Indsatser i 2018

I 2018 har KIF opnået flere spændende sager, bla. overtaget Friløbet som nu er 100% foreningsdrevet - hvilket gør at alt overskud går til foreningsudvikling. Samtidig afholder KIF atletik Eremitageløbet sammen med Københavns Skiklub, som sidste år havde knap 14.000 tilmeldinger. Ved alle løb, som også indebærer Feminaløbet, hjælp til CPH Half og TRACKS, løfter alle klubbens medlemmer utallige frivillige opgaver, hvad enten om man er barn, forældre, bestyrelsesmedlem, eliteudøver eller endda landsholdsaktiv.

Derudover har KIF i 2018 også indgået samarbejde med klubber i andre kommuner. Blandt andet Gentofte Atletik, som foreningen har arrangeret SkoleOL for 1000 elever sammen med, samt også trænet atleter på tværs af klubberne.

Udvikling i forening

KIF kæmper for at udbrede atletikken. I håbet om at få flere unge i bevægelse har foreningen engageret sig er et DGI projekt, der arbejder på at udbrede atletikken til bydele, hvor der lige nu ikke er et atletiktilbud målrettet skolebørn. Det sker ved opbygning af satellitafdelinger i samarbejde med folkeskoler.

For at skabe udvikling internt arbejder KIF med at uddanne egne ledere. Unge helt ned til 14 år indvolveres i projekter som atletikskole, SkoleOL og trænerarbejdet. På den måde skaber KIF grundlaget for at foreningens filosofier og værdier kan blive ført videre. 

Mental sundhed 

I KIF skal sporten hænge sammen med en travl hverdag, hvor man kan føle sig presset til at præstere i alle de arenaer, som man befinder sig i. Derfor er det vigtigt for bestyrelsen og trænerne i foreningen at tænke på den enkelte person, frem for at se dem som “endnu en atlet”. KIF fokuserer på at skabe mental sundhed i foreningen med 100% åbenhed, hvor lederne i foreningen fungerer som mentorer for de unge udøvere. 
I 2016 introducerede KIF et nyt hold kaldet: “U18”. Her er personen i centrum og holdet tager højde for systemet, der især sætter unge mellem 13 og 17 år på prøve.