Københavnske løbeklubber: Sådan genoptager vi træningen

Vi har snakket med en række Storkøbenhavnske løbeklubber og fået 10 gode råd til, at komme bedst muligt i gang med den forsigtige opstart af træningen igen.

10 gode råd til løbeklubberne

Der er ingen tvivl om, at tilladelsen til igen at mødes til udendørsaktiviteter i foreningsregi vakte stor glæde hos løbeklubberne. Flere københavnske klubber har genoptaget løbetræningen og giver her 10 gode råd til de klubber, som endnu ikke er i gang med fællestræningen:

  1. Lav masser af positive opslag i klubbens Facebookgruppe, der opfordrer folk til at møde op til træning igen.
  2. ”Prik til” medlemmer som kunne være potentielle trænere/fartholdere og hør, om de ikke har lyst til at stå for dele af træningen, så I får mulighed for at løbe i flere små grupper af max 10 personer. Det er en super anledning til at ”lokke” nye frivillige frem i klubberne.
  3. Opret Facebookbegivenheder, som kan fungere som tilmelding til klubbens hold. Holdet ”lukker” ved 10 tilmeldte.
  4. Lav forskudt træningsstart: Fx møder "hold 1" kl. 18.00, mens "hold 2" først møder op kl. 18.15.
  5. Tilbyd forskellige mødesteder for klubbens hold.
  6. Start træningen med at minde om, at vi skal huske at holde afstand, spritte af, hoste i ærmerne, og at man bliver hjemme, hvis man føler sig det mindste syg.
  7. Hvis I bruger en løbebane, så inddel den således, at der er plads til at passere hinanden uden at være for tæt på hinanden.
  8. Find på nye sjove alternative løbetiltag, som lokker medlemmerne tilbage (fx oplevelsesture, hvor man løber hen til seværdigheder).
  9. Ring, skriv eller ”tag” medlemmer, der endnu ikke er mødt op til træningen. Derved sikrer I, at de har det godt og viser, at I håber snart at se dem igen.
  10. Overvej om I stadig kan arrangere sociale arrangementer (selvfølgelig inden for myndighedernes retningslinjer) og dermed styrke klubbens fællesskab. Fx ”Virtuel sommerfest” eller lign..

Tjek også DGI og DIF’s nyeste anbefalinger til løb i forening

Tak til repræsentanter fra Mikkeller Running Club, Gentofte Løbeklub, Frederiksberg IF Atletik & Motion, KU Studenteridræt, Københavns IF, 2150 Nordhavn Løb og Motion og AK73 for at dele de gode råd.

Positive nye "vaner": Styrket kommunikation mellem bestyrelse, trænere og medlemmer

Hos flere løbeklubber har Corona-situationen også medført en række positive ”nye vaner” i klubben. Hos bl.a. Gentofte Løbeklub har trænerne ugentligt delt tips og tricks til selvtræning i klubbens Facebookgruppe. Samtidig har trænerne forsøgt at holde sig tæt på medlemmerne ved at spørge til, hvordan de har det? Hvad de laver? Og om de får trænet? Endelig har klubben løbende opdateret medlemmerne omkring DGI og DAF’s nyeste anbefalinger til foreningslivet.

Hos 2150 Nordhavn Løb & Motion oplever man ligefrem, at fællesskabet er blevet endnu stærkere ved, at man pludselig skulle stå sammen hver for sig. Hos Københavns IF tænker man, at den gode læring fra online styrketræning fx kan bruges, når fremtidige uforudsete hændelser forhindrer adgang til styrkerum og atletikbane. 

Læs også "Løbeklubber viser vejen: Sådan klares fællestræningen alene".