Nye netværk i løbesko

Et af landets største pensionsselskaber Sampension er gået sammen med rederiet J. Lauritzen og DGI om at skabe stærke idræts- og træningsfællesskaber på tværs af virksomhederne.

Energien var i top blandt de fremmødte fra Sampension og J. Lauritzen til første løbetræning med DGI

Den 14. september 2020 troppede 16 medarbejdere fra virksomhederne Sampension og J. Lauritzen op til første træning i det, der kommer til at blive et 12 ugers løbetræningsforløb med en DGI-instruktør. På trods af, at flere af deltagerne ikke på forhånd kendte hinanden, kom der hurtigt masser af små-snak, samt smil og grin frem på de svedende ansigter.

Vi har snakket med Monica Isaksen fra J. Lauritzen og Morten B. Olsen fra Sampension om hvorfor de prioriterer sundhed og idræt på arbejdspladsen.

Fremmer fællesskabet og sundheden

”At arbejde i et rederi indebærer lange arbejdsdage, møder og telefonopkald midt om natten. Det kan være opslidende og kræver, at man har det godt på sin arbejdsplads og med sine kollegaer. Vores personaleforening er til for at fremme sociale og kulturelle aktiviteter og oplevelser, der styrker firmaets ånd og fællesskabsfølelse. Vi skal have det sjovt sammen, lære noget (også gerne om hinanden) – og så gør det ikke noget, hvis det gør os sundere”, fortæller Monica.

Deler interessen for motion

Hos Sampension synes de først og fremmest, at det er hyggeligt at møde andre virksomheder, som deler interessen for motion. At man dertil kan sparre lidt penge ved at være fælles om udgifterne, gør heller ikke noget tilføjer, Morten B. Olsen. Hos J. Lauritzen er man begejstret over de nye input, som man får ved at møde andre virksomheder og at der kommer en løbetræner udefra (fra DGI).  

Hvis der mangler nogen fra det ene firma, opstår der automatisk lidt hyggeligt drilleri og konkurrence. Og så er det jo heller ikke dumt at møde andre ”fra vejen”, slutter Monica.

OBS: Det skal understreges, at det har højeste prioritet, at idrætsaktiviter hos J. Lauritzen, Sampension og DGI overholder alle gældende retningslinjer og anbefalinger i forhold til at undgå smitte af COVID-19.

Tøv ikke med at tage kontakt, hvis DGI Storkøbenhavn skal hjælpe din arbejdsplads med at bygge bro til andre virksomheder og skabe stærke idræts- og motionstilbud for de ansatte. Læs mere her.

Om virksomhedernes idrætsforeninger

J. Lauritzen: Ansatte ved J. Lauritzens kontor i Hellerup bliver automatisk meldt ind i virksomhedens idrætsforening. Det er ca. 115 ansatte (pr.18.09.2020). Udover løbetræning og fælles deltagelse ved motionsløb har foreningen også et crossfit og yogahold.

Sampension: Sampension IF har omkring 110 medlemmer fordelt over aktiviteterne løb, fitness, bordtennis og cykling.