Pernille Normann Johansen, nomineret til prisen Årets Foreningsildsjæl 2018

Med prisen Årets Foreningsildsjæl 2018 ønsker DGI i Storkøbenhavn at sætte fokus på de frivilliges store indsats i de storkøbenhavnske idrætsforeninger.

Pernille Normann Johansen fra idrætsforeningen FIF Atletik & Motion

Pernille Normann Johansen har siden maj 2016 været Frivillig Træningsven og foreningsambassadør for DGI-projektet Træningsvenner i idrætsforeningen FIF Atletik & Motion.

Projektet går kort fortalt ud på at hjælpe psykisk sårbare og motionsuvante borgere, der har afsluttet deres kommunale træningstilbud enten hos Frederiksberg Sundhedscenter eller i Frederiksberg Psykiatri, videre og sikre, at de forsætter med at dyrke motion. Her kommer de Frivillige Træningsvenner på banen og ”tager borgeren i hånden” ved at støtte vedkommende til fortsat at dyrke motion. De Frivillige Træningsvenner præsenterer borgerne for foreningslivet og eksisterende motionstilbud. Motionen bliver et frirum og blandt andet en vej til at få det bedre både socialt, mentalt og fysisk.

Pernille har været og er en meget vigtig person og ildsjæl i projektet Træningsvenner. Hun har taget uddannelsen som Træningsven og har derefter kørt flere træningsforløb med sårbare borgere. Hun er engageret, empatisk og har en enorm vilje til at hjælpe denne målgruppe til at få mere motion ind i hverdagen. Hun formår både at tilgodese sårbare borgeres begrænsninger og udfordringer og at hjælpe dem med praktiske ting. Det kan være at hjælpe borgerne med at tilmelde sig eksisterende foreningshold eller at forberede løbetrænerne på de nye medlemmer, så de kan blive en del af idrætsfællesskabet. Allervigtigst er dog Pernilles omsorgsfulde rolle, idet hun ”holder øje” med, at de nye deltagere har det godt på holdene. Pernille har eksempelvis formået at omvende en meget demotiveret ældre herre til at holde af yoga og gymnastik.

Alt i alt har Pernille hjulpet mange mennesker i en svær situation videre, samt været med til at styrke FIF Atletik og Motion til bedre at kunne inkludere sårbare mennesker. Sårbare mennesker som enten er uvante med eller på anden måde begrænset i forhold til at være en del af et idrætsfællesskab. Derfor er hun en oplagt kandidat til at modtage prisen som Årets Foreningsildsjæl 2018 og de medfølgende 5.000 kr. 

Ud over Pernille Normann Johansen er Søren Vesterbæk fra Vesterbro fodboldklubben BK Vestia og Tina Glöde fra Valby IF også nominerede til prisen Årets Foreningsildsjæl 2018.

Afsløringen af, hvem af de tre nominerede, der løber med titlen som Årets Foreningsildsjæl 2018, finder sted på DGI Storkøbenhavns Generalforsamling onsdag d. 21. marts kl. 18-22, som foregår i Kedelhallen, Nyelandsvej 75a, 2000 Frederiksberg.