1500 gymnaster på gulvet til Stenbrostævnet

Ved årets første gymnastikopvisning for seniorer i Frederiksberghallerne mødte gymnasterne talstærkt op fra hele Sjælland. I løbet af en enkelt dag nåede mere end 1500 gymnaster fordelt på næsten 50 hold at indtage halgulvet med hver deres unikke program.

Holdet Rigtige Mænd afsluttede deres opvisning med en rytmeserie i speedos. Foto: Maria Meyer

Stemningen er fed, og alle hepper på hinanden, uanset om man kender hinanden eller ej.

Emma Brandt Andersen

Stenbrostævnet i Frederiksberghallerne bød både på mænd i meget stramme speedos, kvinder i løse håndklæder og alt der imellem. Påklædningen var dog ikke det eneste, der var ud over det sædvanlige. I løbet af dagen blev der både fremvist spring med flerdobbelte skruer, flikflakker og saltoer. Kreativiteten i årets rytmeserier var heller ikke til at tage fejl af. Her blev der både arbejdet med kærlighedstemaer og rekvisitter som vifter, køller og knæbeskyttere.

Første gymnastikopvisning i år

Det særlige ved Stenbrostævnet var, at det var første gang i år, at gymnasterne fik lov til at vise noget af det frem, som de har arbejdet på hele efteråret og vinteren.

”Det er bare en fed oplevelse at få lov til at vise, hvad man har gået og øvet sig på i løbet af sæsonen. Stemningen er fed, og alle hepper på hinanden, uanset om man kender hinanden eller ej”, fortæller Emma Brandt Andersen.

Emma Brandt Andersen er gymnast på PI Opvisningsholdet. Hun har gået til gymnastik, siden hun var tre år gammel, og selvom hun har været til hundredvis af opvisninger, har hun aldrig været med til Stenbrostævnet. 

Ved den første opvisning er der en intens spænding, fordi det er første gang gymnasterne leverer. Men til forårsopvisningerne skal man glæde sig til et endnu skarpere produkt.

Peter Malling

Oplev forårets gymnastikopvisninger

Til foråret begynder gymnasterne for alvor at vise deres fulde opvisningsprogram frem. Gymnastikforeningen ODK afholder deres forårsopvisning i Frederiksberghallerne den 6. april, og DGI Storkøbenhavn afholder forårsstævne i DGI-byen fra den 8. til den 10. marts.

”Ved den første opvisning er der en intens spænding, fordi det er første gang gymnasterne leverer. Men til forårsopvisningerne skal man glæde sig til et endnu skarpere produkt. Gymnasterne har fået prøvet det af og haft tid til at arbejde endnu mere intenst med deres program”, fortæller Peter Malling.

Peter Malling er med i stævneudvalget, der arrangerede Stenbrostævnet. Derudover er han gymnast på holdet Forstadsfruerne og Bønder i byen.