Stor interesse for coronavenligt motionsløb i Rødovre

Så er der håb for dig, der savner fællesskabet og at konkurrere på en opmålt løberute. Rødovre AC er gået sammen med CPH Run Shop og DGI Storkøbenhavn om at skabe et Corona-tilpasset 5 km løb. Interessen for at løbe med er stor.

Pga. COVID-19 er de fleste events og motionsløb aflyst eller erstattet af virtuelle løb. I Rødovre er man lørdag den 3. oktober dog klar med en undtagelse, når Rødovre AC i samarbejde med CPH Run Shop og DGI Storkøbenhavn inviterer til 5 km løb ved Damhusengen (tilmeld dig den virtuelle udgave her).

Deler løbet op i 3 heats

”For at sikre, at vi lever op til myndighedernes råd og retningslinjer, samt holder os inden for det gældende forsamlingsforbud (pt. 50 personer), skal vi som løbsarrangør naturligvis være ekstra opmærksomme på nogle ting, som vi normalt ikke forholder os til. Vi deler bl.a. løbet op i 3 heats med hver 45 deltagere, der starter hhv. kl. 9, 11 og 13. Normalt opfordrer vi vores deltagere til at blive hængende efter, at de har gennemført for at heppe på de andre løbere, men denne gang beder vi folk om at tage hjem efter, at de er kommet i mål. Derudover sørger vi naturligvis for masser af håndsprit, ligesom vandkrus og frugt er erstattet af vandflasker og indpakket energibarer”, fortæller Steen Walter, leder af DGI Storkøbenhavns eventteam.

En tryg oplevelse i en tid med få events

Med plads til færre deltagere giver det sig selv, at events i en coronatid ikke giver det store økonomiske overskud. ”Vi arrangerer ikke dette motionsløb for at tjene penge. Med dette løb tilbyder vi en fed og tryg oplevelse i en tid, hvor rigtig mange savner at iføre sig et startnummer og konkurrere mod andre og sig selv”, tilføjer Steen Walter.

Hos Rødovre AC ønsker man at bruge løbet til at vise klubben frem og invitere nye løbere med ind i fællesskabet. Derfor tilbyder man også en distance (5 km), som de fleste kan overskue: ”Det, at kunne invitere borgerne i Rødovre og omegn til motionsløb i disse udfordrende tider, er fantastisk. Vi glæder os til at vise, at man trods begrænsningerne stadig kan få gode oplevelser med løb”, supplerer Tonny Hartvig, formand hos Rødovre AC.

Mulighed for at løbe med virtuelt

Nåede du ikke en plads til den fysiske, udsolgte, udgave af ”Damhus 5 km”, kan du stadig være med. Det er nemlig også muligt at deltage virtuelt og løbe 5 km, hvor og hvornår du vil.

Læs mere på løbets Facebookbegivenhed og tilmeld dig her.

Om Rødovre AC

  • Rødovre AC har hjemmebane ved Rødovre Stadion, Elstedvej 40.
  • Klubben har stort fokus på det sociale og tager fx ofte sammen til diverse motionsløb.
  • Løbetræningen er mandage og onsdage kl. 17.30 – 19.00 samt lørdage kl. 9-11.00.
  • Det koster kun 200 kr. i kvartalet at være medlem.
  • Udover at være medarrangør af Damhus 5 km, er klubben også arrangør af løbsserien RAC-Milen (7,5 km rundt om Damhussø- og engen).
  • Tjek klubbens hjemmeside og Facebookside.