Theis og Malte er vores Super-Gejst-Spredere

Det har ikke ligefrem været nemt at holde gang i fællesskabet i idrætsforeningerne med corona på sidelinjen. Men frivillige ledere og instruktører har i hele landet taget kampen op.

Det bliver nu anerkendt med en pris, som DGI og INTERSPORT står bag. DGI Storkøbenhavns vindere hedder Malte Trier Mørch og Theis Andersen og er begge trænere i Fægteklubben Trekanten på Østerbro i København.

Theis og Malte (tv) har begge gjort et kæmpe stykke arbejde med at holde gang i træningen for klubbens medlemmer både via online-træning og alternativ udendørs træning i de perioder, hvor det har været muligt. De besluttede tilmed, at den videotræning, de producerede ikke bare skulle være for klubbens egne medlemmer, men være af så høj kvalitet og foregå på engelsk, at den også ville kunne bruges af fægtere over hele verden, der var blevet isoleret. Så Malte og Theis har spredt håb og gejst langt ud over landets grænser.

Klubkiosken gav fællesskab og nye venner

Men det som i juryens øjne, virkelig har kvalificeret Malte og Teis, som Super-Gejst-Spredere, var da de i løbet af sommeren åbnede en klubkiosk på Ryparken Idrætsanlæg. Idéen kom, fordi Malte havde set et program, hvor en pizzarestaurant var begyndt, at producere plasticvisirer i deres ovne for at hjælpe det lokale hospital. Det blev inspirationen til at tænkte ud af boksen.

Klubben fik ikke den indtjening, den plejede ved at afholde fægte-workshops for firmaer og polterabender pga. Corona. Og idéen var så at åbne en kiosk ved Idrætsanlægget i Ryparken, hvor klubben hører hjemme, for at tjene lidt på salg af snacks og drikkevarer. Kiosken bestod bare af et bord, en parasol, et par strandstole og et musikanlæg.

Men så skete der noget, de slet ikke havde set komme. Som formand i klubben Lene Jensen siger: ”Med deres engagement og gode værtskab skabte Malte og Theis på ingen tid et sted, hvor fællesskaber groede på tværs af idrætsforeningerne i Ryparken. Kiosken blev et sted, hvor vi knyttede bånd og venskaber til andre klubber, som vi ikke kendte i forvejen.” Faktisk banede det vej for nye samarbejder, der stadig vil være i live, på den anden side af Corona.

Klubkiosken.jpg

Klubkiosken. Små midler - stor effekt.

Senere, da forsamlingsforbuddet blev blødt op, blev Klubkiosken stedet, hvor folk hang ud efter træning. Selvfølgelig på behørig afstand og med masser af håndsprit – men det var lige det fællesskab, medlemmerne trængte til oven på et hårdt forår.

Planen er at klubkiosken skal genopstå, så snart det bliver lidt varmere i vejret og forsamlingsreglerne tillader det. Og således har Theis og Maltes opfindsomhed under Coronatiden været skyld i en permanent styrkelse af fællesskabet ikke bare for fægteklubben Trekanten, men også for de andre idrætsforeninger i området.

Om Super-Gejst-Spreder-Prisen

DGI og INTERSPORT er gået sammen for at sige tak til alle de frivillige i landets idrætsforeninger, der har ydet en ekstra indsats under corona. Til stor glæde for alle os, der elsker idræt og fællesskab under navnet: Tak, fordi du tager en for holdet.

Hyldesten har mange former – den mest synlige er Super-Gejst-Spreder-Prisen. En pris, der deles ud i DGI Storkøbenhavn og 13 andre landsdele i DGI. Prisen gives til en frivillig, eller en gruppe af frivillige, der har gjort en særlig stor indsats i sin forening for at holde gejsten oppe i den hårde tid med corona. Det synlige bevis på prisen er en pokal og et gavekort på 5.000 kroner til INTERSPORT.

Frivillige sikrer fællesskabet

Super-Gejst-Spreder-Prisen er delt ud i DGI’s landsdele, og der har været knap 1.000 indstillinger i alt. I DGI Storkøbenhavn, der geografisk dækker 11 kommuner, kom der 130 indstillinger til kandidater, der har gjort en ekstraordinær indsats for at skrue op for begejstringen under Coronakrisen.

Udover Theis og Malte vil vi på vores Facebookside i den kommende periode hylde nogle af de mange andre fantastiske ildsjæle, der er blevet nomineret.

Tak til alle jer, der har ydet en indsats for at skabe begejstring i idrætsforeningerne i en svær tid!