Hos Enø Vandsport går hele familien på det samme hold

Det er vanskeligt at forestille sig mor og søn spille på samme fodboldhold. Eller at far og datter går til springgymnastik sammen. Der er nemlig ikke mange idrætter, hvor hele familien kan dyrke dem sammen, men det kan de hos Enø Vandsport, hvor hele familier er strømmet til for sammen at stå på SUP-boards på foreningens familiehold.

”Jeg ville egentlig selv bare gerne lave noget sammen med mine børn, og da jeg selv surfer, så var det oplagt at starte noget på vandet. Så det gjorde jeg”.

Ordene kommer fra Thomas Andersen, som er både stifter af og formand i Enø Vandsport. Foreningen har kun eksisteret i godt og vel to år, men tæller alligevel flere end 100 medlemmer – ikke mindst en masse børn og unge, fordi familien har haft stor succes med SUP-hold for hele familien.

Forældre og børn hygger sig sammen - hvad enten de står på SUP-boards eller fisker med fiskenet i Karrebæk FjordForældre og børn hygger sig sammen - hvad enten de står på SUP-boards eller fisker med fiskenet i Karrebæk Fjord

Det er sjovere sammen, både for børn og voksne

Familieholdet mødes på vandet ved Karrebæksminde hver søndag fra klokken 13 til 16, og selv om Thomas Andersen sagtens bare kunne tage sine to egne børn med en tur på SUP-boards, så er det bare sjovere for dem alle at gøre det sammen med andre børn og voksne.

”Flere vil gerne lave noget sammen med deres børn, og vores børn vil også gerne lave noget sammen med andre børn. Jeg kunne jo i og for sig sagtens bare selv tage dem med ud, men de vil jo også gerne samtidig være sammen med andre børn, for det kan noget andet for dem end bare at være sammen med mig”, fortæller Thomas Andersen.

Og selv om foreningen selvfølgelig også har voksenhold med mere fokus på teknik og den slags, så har det været vigtigt for formanden at gøre plads til masser af børn i Enø Vandsport.

”Det har været vigtigt fra starten at få børn med ind. Jeg var manden og idemageren bag, og derfor var det vigtigt for mig og mit hovedfokus, at vi fik en masse børn med ind. Jeg er også stadig mest interesseret i at have børneholdene, for de er mit lille hjertebarn i foreningen”, slår han fast.

På familieholdet kan børnene være sammen med deres forældre, men de kan også mødes og hygge sig sammen med andre børnPå familieholdet kan børnene være sammen med deres forældre, men de kan også mødes og hygge sig sammen med andre børn

Både børn og voksne skal selvfølgelig kunne begå sig på vandet, og på holdene bliver der også undervist i basal teknik, men for at alle kan være med, så er familieholdene ikke stramt tilrettelagt, og det er ikke organiseret træning som på holdene kun for voksne.

”Det er ikke sådan organiseret træning, det er mere bare med fokus på leg, fællesskab, samvær og hygge. Mange af de voksne, som kommer med deres børn på holdet, har også i forvejen godt styr på det, så de lærer jo også bare fra sig”, fortæller Thomas Andersen.

Familiehold er også for sikkerhedens skyld

Når man som Thomas Andersen gerne vil have en masse børn på SUP-boards, så er der naturligvis også spørgsmålet om sikkerhed på vandet, og her er det også en kæmpe fordel på familieholdet, at enten mor eller far, og i nogle tilfælde endda dem begge, er med.

”Familieholdet er en kæmpe fordel for os som forening i forhold til det sikkerhedsmæssige. Hvis man har ansvaret for et børnehold alene, så skal man virkelig være på. Så det her med bare at komme og aflevere sine børn, det gør vi ikke. Forældrene kommer sammen med dem, og så har forældrene også ansvaret for børnene. Det er en grundlæggende sikkerhedsting, der bare virker godt for alle”.

Tilbagelænet og så nemt som muligt

Formanden mener selv, at en del af den store succes, som både familieholdene og foreningen generelt nyder, skyldes at det har været et hovedfokus for Enø Vandsport at gøre det så nemt og ukompliceret som overhovedet muligt at være med.

”De fleste af vores medlemmer synes, at de får nogle fede oplevelser – også selv om det ikke er alle, der kommer hver eneste gang. De synes bare, at det er hyggeligt at komme, når de kan og har lyst. Så er der nogen, der kommer med spredte mellemrum, og andre kommer hver gang. Og det passer også fint, at de ikke skal komme hver gang – det må godt være lidt tilbagelænet og meget lidt indviklet. Foreningen er også lavet meget simpel og kontingentet er relativt lavt. Det skal være tilgængeligt for mange, og det oplever vi, at folk er ret begejstrede for”, slutter formanden af.

Det er vigtigt, at der er en afslappet stemning og plads til alle på familieholdene i Enø VandsportDet er vigtigt, at der er en afslappet stemning og plads til alle på familieholdene i Enø Vandsport