SMARTsport

Mobiltelefonen er efterhånden ved at være en uundværlig ting i hænderne på langt de fleste mennesker. Men nu er der mulighed for at bruge din smartphone til at lave en masse bevægelse. DGI SMARTsport er en sjov måde at styrke indlæringen og samtidig med at få mere bevægelse ind i hverdagen for børn og unge i alle aldre.

Det kan være en stor udfordring i at få børn og unge motiveret til mere idræt og bevægelse. Børn og unge har meget "skærm tid" og er ofte inaktive. Samtidig er der en tendens til, at venskaber bliver digitale frem for sociale. Derfor arbejder DGI sammen med både skoler og institutioner for at skabe mere bevægelse og sikre, at børn og unge får flere gode sociale relationer.

Vi har arbejdet med DGI SMARTsport i flere år, og vi kan se, at DGI SMARTsport giver en helt ny metode til at skabe mere bevægelse i mange forskellige situationer - og allervigtigst kan det motivere de inaktive børn og unge i et socialt perspektiv.

Vi kan sammen med lærerne og pædagogerne motivere på en ny måde, fordi børnene kobler deres spil-erfaringer fra computeren til en motivation til at "spille" de applikationer, som vi præsenterer - og de glemmer simpelthen, at de er nødt til at bevæge sig for at løse spillet. Effekten er umiddelbar, men vi håber og tror på, at barnets fysiske oplevelse via SMARTsport nedbryder en del af barrieren for mere bevægelse i andre arenaer.

Det gode ved projektet er, at mange har smartphones, og de applikationer vi anvender, kan hentes i gratis versioner i enten app store eller via Google Play.


DERFOR skal du prøve SMARTsport

  • Integrerer både bevægelse og IT i undervisningen
  • Gør at motion og bevægelse kommer til at spille en naturlig rolle i undervisningen og arbejdet med aktive pauser
  • Er en alternativ tilgang til bevægelse, som motiverer de fleste
  • Understøtter udendørs undervisning og udnytter skolens arealer maksimalt
  • Kan bruges i alle fag og klassetrin
  • Applikationerne kan frit downloades til elevernes/skolen egne tablets eller telefoner
  • Er en relevant aktivitet ift. certificering og re-certificering af profilskoler

Som mange har opdaget fylder teknologi og smartphones en større og større del af hverdagen. For nyligt har undersøgelser vist, at to ud af tre børn heller vil spille iPad alene end at lege med andre børn, og afhængigheden af telefonen bliver ugentligt diskuteret i diverse medier.

Teknologien viser sig altså som en markant modspiller i konkurrencen om danskernes tid. Med SMARTsport er det muligt at kombinere denne tidsrøver med bevægelse, leg og læring. Det giver en unik mulighed for at ramme og motivere de børn og unge, som naturligt har taget teknologien til sig. Og du får en mulighed for at nå dem med et produkt, de kender og er nysgerrige efter at bruge på nye sjove måder.