Alternativt fodboldtilbud skaber fornyet boldglæde

Væk med kampe og teknik og ind med leg og motorik. Det var opskriften på succes for fodboldbørnene i Brændkjær Aktivitetsforening i Kolding.

Ny hal skabte nye muligheder

I november måned 2021 stod den nye hal i Brændkjær færdig og med den fulgte nye muligheder for byens mindste fodboldspillere. Muligheder som bestyrelsesmedlem, Mette Sørensen, hurtigt greb.

”Mine børn havde prøvet andre fodboldtilbud i Kolding, men de var slet ikke motiverede for at gå til fodbold på den måde det foregik i de klubber.  

Da jeg så kom med i den nye bestyrelse i Brændkjær Aktivitetsforening lå muligheden for at prøve at lave et alternativt fodboldtilbud lige for,” lyder det fra Mette Sørensen.

Fokus på familieaktiviteter

Brændkjær Aktivitetsforening vil gøre det så nemt som muligt for beboerne i byen at starte aktiviteter og have noget at mødes om i vores nye hal. Det er Mette Sørensens børnehold i fodbold et levende bevis på.

Gennem reklame for holdet i områdets børnehaver, skolen og på Facebook, blev børneholdet hurtigt fyldt op og Mette Sørensen måtte lukke for tilmeldingen med 35 tilmeldte børn i alderen to til syv år.

Der var ikke nogen grund til, at forældrene stod på sidelinjen, så dem fik vi med i træningen. Og det var til stor glæde for både børn og voksne.

Mette Sørensen, Fodboldtræner i Brændkjær Aktivitetesforening

Aktive forældre skaber glæde hos børnene

Det blev hurtigt tydeligt for Mette Sørensen, at der ikke kun skulle være fokus på kampe og teknisk træning. Størstedelen af børnene synes nemlig legen og fællesskabet var mindst ligeså sjovt.

”Der var ikke nogen grund til, at forældrene stod på sidelinjen, så dem fik vi med i træningen. Og det var til stor glæde for både børn og voksne. Træningen er altså baseret på, at barnets forældre er med i træningen, hvor leg, fællesskab og sjov med bolden er i fokus,” fortæller Mette Sørensen.

Rammerne blev skabt for en god træning, hvor både børn og voksne er glade for at komme i hallen. Og det er jo et fantastisk fundament for vores forening.

Mette Sørensen, Fodboldtræner i Brændkjær Aktivitetsforening

For at komme godt fra start med børneholdet og inddrage forældrene i træningen, fik Brændkjær Aktivitetsforening hjælp af DGI Sydøstjylland.

”Vi havde besøg af en DGI-instruktør tre gange i hallen. Han viste os mange forskellige øvelser og lege og gav os gode råd til, hvordan vi kunne dele hallen op, så der var plads til alle.

Vi fik lært hvad børn i den alder synes er sjovt og hvad de kan. Rammerne blev skabt for en god træning, hvor både børn og voksne er glade for at komme i hallen. Og det er jo et fantastisk fundament for vores forening,” lyder det fra en glad Mette Sørensen.

Fordelene er mange

Flere fordele dukker op, når Mette Sørensen fortæller om børneholdet. Udover at det er en god måde at engagere mange børn på i hallen, fremhæver Mette Sørensen også en anden væsentlig fordel:

”Det er klart nemmere at have et børnehold, når forældrene er så involverede som de er til vores træning.  Og jo mere involveret forældrene er, jo sjovere synes børnene træningen er. Og så er det en kæmpe fordel for familierne, at de virkelig får kvalitetstid med deres børn, ” afslutter Mette Sørensen.