Anna tog på efterskole og kommer hjem med en træneruddannelse

Anna fra Snejbjerg valgte Vesterlund Efterskole. En beslutning som indtil videre har betydet fællesskab, venskaber og en helt ny træneruddannelse.

På Vesterlund Efterskole byder de hvert år velkommen til 190 nye elever. Hver især kommer de med forskellig baggrund og hver især dedikerer de sig til livet på skolen og engagerer sig i nye fag og fællesskaber.

Anna vil være leder
16-årige Anna, som har en baggrund inden for gymnastikken, valgte inden skoleårets start valgfaget Basis Lederuddannelse. Et fag, som har rod i DGI’s UNGE I FRONT-uddannelser, og som sender deltagerne på vej mod livet som instruktør i en forening eller klub.

Anna er en målrettet pige, og allerede inden hun ankom til skolen vidste hun, at hun efterfølgende ville være instruktør i sin lokalforening. Netop derfor gav det god mening for hende at blive klædt endnu bedre på mens hun var væk hjemmefra:

Ved at tage faget Basis lederuddannelse på efterskolen, kan jeg slå to fluer med ét smæk, for jeg har hele tiden vidst, at jeg ville tage en træneruddannelse på et tidspunkt

Anna Bech, elev på Vesterlund

Vesterlund i tæt samarbejde med lokalforeningen
Igennem forløbet bliver Anna og de andre 80 elever, som også har valgt faget, udfordret og udviklet gennem både teori og praksis. Teorien diskuterer de indbyrdes og det praktiske får de lov at prøve af på et hold fra den nærliggende forening, som de har indledt et tæt samarbejde med.

”Allerede nu har jeg lært en masse. Både om at planlægge træning, men også om personlig fremtoning og hvordan man er et godt forbillede,” lyder det fra Anna.

Efter at være blevet undervist i en periode, kan Anne nu se, hvordan hendes egne lærere bruger de samme principper, når de skal undervise hende og klassekammeraterne. I dag kan hun også se, at det ikke altid er lige let at skulle undervise en større gruppe, men nu ved hun, hvordan hun skal gøre det aller bedst.

Det handler ikke kun om idræt
Én ting er at lære at sammensætte et træningsprogram for forskellige idrætter og aldersgrupper. Noget helt andet, er alt det andet, som deltagerne får med sig i rygsækken efter at have gennemført lederuddannelsen.

Spørger du Anna, er hun begejstret for de ting hun lærer om idræt og bevægelse. Dog kan det ikke måle sig med den personlige udvikling og indsigt i ledelse, som hun får. Selv hvis man ikke vil være instruktør, træner eller leder i fremtiden, udvikler det én:

Jeg er blevet bedre til at tale foran mange mennesker – og helt vildt tryg ved det

Anna Bech

Anna fortæller også om, hvordan både hun og kammeraterne på holdet er blevet meget mere åbne og bedre til at formidle. En udvikling, som er blevet forstærket netop fordi de har taget faget på efterskolen. Her er der tid til fordybelse og til at dele erfaringer både før og efter timerne.

Med DGI i ryggen
Med DGI i ryggen og forløbet UNGE I FRONT har Vesterlund skabt nogle solide rammer for elevernes udvikling. En udvikling, som, foruden at komme dem til gavn, er en investering, som det lokale foreningsliv vil nyde godt af både under og efter de unges tid på efterskolen.

I DGI arbejder Else Lund dagligt med, hvordan konceptet kan tilpasses skoler, efterskoler og ungdomsskoler. I dag kører flere skoler forløbet som valgfag, ligesom både ungdomsskoler og foreninger er kreative, når det kommer til at udvikle fremtidens ledere.

Anna fik det indledende forløb (UNGE I FRONT – Trænerspiren) i konfirmationsgave af sin forening. En investering, som i den grad kommer foreningslivet til gode både dengang, i dag og ikke mindst i fremtiden.

Et skræddersyet koncept
Vil I også være med til at skabe, udvikle og forme fremtidens ledere? I DGI er der både ressourcer og muligheder for at skræddersy et koncept, som tager højde for jeres målgruppe, idræt og rammer.

Kontakt Else Lund, hvis I er klar til at investere i fremtidens ledere og instruktører til gavn for både lokalsamfundet og jeres forening eller klub.  

UNGE I FRONT-uddannelserne

Læs meget mere om uddannelserne

Eller kontakt DGI og hør mere:
Else Lund, 79 40 44 03, else.lund@dgi.dk