As IF sparker glæden i gang med Gå Fodbold

Smilene er store på træner Peter Netuka og næstformand i As IF, Gert Lykkegaard, for i dag er der træning for deres Gå Fodboldhold. Et fodbold-koncept fra England, hvor man kun må gå efter bolden. Aktiviteten har trukket inaktive op ad sofaen og givet glæde, grin og sved på panden.

”Selvom vi går efter bolden kommer pulsen virkelig op og vi får virkelig sved på panden,” lyder det fra træner og initiativtager, Peter Netuka.

Han fik idéen efter at have set den engelske udgave på Youtube. Peter Netuka elsker at spille fodbold, men kan ikke løbe mere. Derfor lød Gå Fodbold som en aktivitet, der var lige noget for ham. Peter Netuka fik involveret As IF og næstformand Gert Lykkegaard stod klar til både at hjælpe og deltage på holdet.

Nemt at komme i gang

Efter DGI Sydøstjylland havde været ude og give introduktion og gode råd i foreningen, var det nemt at komme i gang. Dog understreger Peter Netuka, at der bliver nødt til at være en initiativtager og opbakning fra foreningen:

”Det kræver en forgangsperson og en der bakker op fra klubben. Der var Gert Lykkegaard og jeg et godt makkerpar. DGI kom ud og fortalte om Gå Fodbold og det gjorde det mere prof, at folk hørte det “ude fra”,” fortæller Peter Netuka. 

Nu har Gå Fodboldholdet fået 30 medlemmer og der kommer stadig flere til.

Inklusion så det batter

Ifølge Gert Lykkegaard har holdet fået fat i nogle personer, som ellers ikke ville være kommet ud og røre sig. Der har simpelthen ikke været et tilbud til dem.

”Vi har både mænd og kvinder, tidligere elitespillere og nogle som aldrig har spillet fodbold før med på holdet. Alle kan være med og alle bliver inddraget i spillet. Det er altså inklusion så det batter,” lyder det fra Gert Lykkegaard og Peter Netuka tilføjer:

”Og så griner vi meget på banen. Det er det sociale, som fastholder dem og så er det bare en bonus, at vi alle får rørt os og får sved på panden,” fortæller Peter Netuka.

Faktaboks

Gå Fodbold er en langsommere variant af det traditionelle fodboldspil og henvender sig til deltagere, der på den ene eller anden måde gerne vil spille fodbold, men ikke kan eller har lyst til at indgå i den almindelige fodboldtræning.

Der er 3-5 spillere på banen ad gangen, og Gå Fodbold kan spilles både indendørs og udendørs.

Vil jeres forening også starte Gå Fodbold op? Så kontakt konsulent Mette Hjuler på tlf. 79 40 44 23 eller mail: mette.hjuler@dgi.dk.