DGI hylder foreninger, der tænker kreativt

Når DGI Sydøstjylland afholder årsmøde tirsdag den 20. november bliver det også en aften, som hylder de foreninger, der tænker kreativt for at tiltrække nye medlemmer.

På årsmødet overrækkes DGI Sydøstjyllands Idrætspris 2018. I år uddeles prisen til en forening, der har fået flere medlemmer på baggrund af særlige initiativer for eksempel ved hjælp af:

  • Inkludering af træningsfællesskaber/selvorganiserede i foreningen.
  • Skolesamarbejde
  • Tilbud til forældre mens børnene træner

Lokale foreninger og klubber i DGI Sydøstjyllands område, har igen i år en enestående mulighed for at få en økonomisk håndsrækning og stor anerkendelse. Ved indstilling til DGI Sydøstjyllands Idrætspris 2018 er de med i opløbet om 10.000 kr. som skal gavne foreningens arbejde og hverdag.

Vi har valgt, at prisen i år skal gå til en forening, som tænker ud af boksen for at få flere i bevægelse

Dan Skjerning, formand DGI Sydøstjylland

Sådan lyder det fra formand Dan Skjerning, som fortsætter:

”Vi vil gerne sætte fokus på de kreative tiltag, som foreningerne laver for at få flere danskere til at bevæge sig. Det er noget vi har arbejdet fokuseret på efter vi i 2015 indgik i visionssamarbejdet Bevæg dig for livet med DIF. Samarbejdet er en invitation til fællesskab, nye idéer og en aktiv hverdag – noget som alle vores foreninger arbejder med hver eneste dag,” siger Dan Skjerning

500 til kamp om prisen
DGI Sydøstjylland har godt 500 lokale foreninger, som er spredt ud over de fem sydøstjyske kommuner Horsens, Hedensted, Kolding, Fredericia og Vejle. Alle foreningerne har mulighed for at blive indstillet til prisen og løbe med de 10.000 kr.

Vi leder efter en forening, der har skabt nye kreative tilbud til danskerne. Det kunne være et tilbud til forældre mens børnene træner, et skolesamarbejde eller noget helt tredje. Der er ingen skabelon for, hvordan man skal have gjort, så vi er spændte på at se, hvem der bliver indstillet

Dan Skjerning

Indstillinger til årets idrætspris skal mailes til DGI Sydøstjylland på sydoestjylland@dgi.dk senest den 2. november.

Det er et kriterium, at den udvalgte forening kan være tilstede ved DGI Sydøstjyllands årsmøde den 20. november 2018 i Vingsted Hotel & Konferencecenter.