DGI Sydøstjylland tager afsked med 25 års erfaring

Efter i 25 år at have været del af bestyrelsen, stillede Jørgen Roed ikke op til genvalg ved DGI Sydøstjyllands årsmøde onsdag 22. november på Vingsted Hotel & Konferencecenter.

Et kvart århundrede og inden da 10 år i håndboldudvalget. Det var, hvad DGI Sydøstjylland tog afsked med, da Jørgen Roed deltog til sit sidste årsmøde som bestyrelsesmedlem i den lokale afdeling af DGI. En afdeling, som med udgangspunkt i Horsens arbejder for at styrke og udvikle foreninger beliggende i Hedensted, Horsens, Kolding, Fredericia og Vejle.

Årsmødet blev desuden dagen, hvor DGI Sydøstjylland måtte sige farvel til landsdelskontorets trofaste revisor Henning Rasmussen gennem 20 år. En ildsjæl, som foruden posten som kritisk revisor har være frivillig i DGI-regi i intet mindre end 50 år. 

Både Jørgen og Henning blev afskediget med flotte ord og en ganske særlig gave der, ligesom dem, symboliserer trofasthed, styrke og drivkraft - en Kay Bojesen elefant. 

DGI i konstant udvikling
Jørgen Roed har været del af bestyrelsen i en periode, hvor DGI har været i konstant udvikling. En spændende proces, hvor han altid har set det som sin fornemste opgave at have god kontakt til de lokale aktiviteter. Herigennem har han været med til at sikre et foreningsliv i udvikling og et styrket fokus på frivillighed.  

”Da jeg for mange år siden blev valgt ind i bestyrelsen, var det med håbet om at kunne være med til at sætte den idrætspolitiske dagsorden. Den forventning har jeg i den grad fået indfriet,” lyder det fra det afgående bestyrelsesmedlem.

En aktiv herre fra drengs ben
Jørgen Roed startede sit foreningsliv allerede som helt ung dreng. Som 12-årig kastede han sig for første gang over trænergerningen og allerede som 19-årig satte han sig på formandsposten i den lokale forening. Herefter har årene og det frivillige arbejde taget hinanden, og det var en ganske naturlig udvikling, at han i 1992 skulle indtræde i bestyrelsen for DGI Sydøstjylland.

”Det er med vemod, at vi siger farvel til Jørgen i aften. Han har viet mange mange timer på at sikre et sundt foreningsliv i DGI. Det kan man kun tage hatten af for,” lød det efter årsmødet fra formand for DGI Sydøstjylland, Dan Skjerning.

Frivilligheden fortsætter
Foreningslivet skal dog ikke vinke helt farvel til Jørgen Roed. Og heldigvis for det. I den kommende tid vil han dedikere sin tid til bl.a. bordtennis og gymnastik, som han fortsat dyrker om formiddagen ”med de gamle”, som han selv siger.

Herudover fortsætter han med frivilligt arbejde i Kolding KFUM hallernes bestyrelse samt i hovedbestyrelsen, ligesom han fortsat er formand for seniorerne i dette område.

”Mon ikke, at jeg også får lidt mere tid til at være sammen med mine to børnebørn,” lyder det fra en glad Jørgen Roed.

DGI sætter fortsat gang i bevægelse
Jørgen Roed forlader DGI Sydøstjyllands bestyrelse i en tid, hvor der igen, eller fortsat om man vil, er gang i nye, spændende projekter.

Blandt andet fylder det historiske samarbejde med DIF og specialforbundene – Bevæg dig for livet – meget i både foreningslivet og DGI. Med Bevæg dig for livet har DGI og DIF sat sig et ambitiøst mål om, at i 2025 skal 75 procent af danskerne dyrke idræt og 50 procent af befolkningen dyrke idræt i en forening. Ved opstarten af projektet var status, at 68 procent af befolkningen var idrætsaktive, og 41 procent var medlem af en idrætsforening.

Kolding-kræfter bydes velkommen i bestyrelsen
Bestyrelsen i DGI Sydøstjylland byder velkommen til Tanya Buchreitz Løwenstein, som overtager stafetten efter Jørgen Roed. Tanya er 34 år og kommer fra Kolding, hvor hun er formand for Kolding Kommunes Fritidsråd. Herudover har Tanya en fortid som byrådsmedlem i Kolding Byråd for Venstre. En plads, som hun generobrede til tirsdagens kommunalvalg.

Herudover blev næstformand Lene Møller og bestyrelsesmedlem Christoffer Riis genvalgt for endnu en periode.