Futsal hitter i Sydøstjylland

Futsal har indtaget hallerne denne vinter og i første weekend af februar samles 25 hold fra lokalområdet til afslutningen af DGI’s første futsalturnering i Sydøstjylland.

Futsal er en af verdens hurtigst voksende idrætsgrene og det er ikke tilfældigt. De mange boldberøringer, intensiteten og spændingen ved futsal betyder, at spillerne tvinges til at tænke kreativt og udvikle deres spilintelligens og teknik. På den måde fungerer futsal som et alternativ til traditionel indendørsfodbold, hvor vinterens træning kan overføres direkte til græsbanerne, når udendørssæsonen begynder.

Teknisk bedre spillere
Henry Simonsen, U10/U11-træner hos Barrit GIF, er enig og uddyber: ”I traditionel indendørsfodbold kan du bruge banden til at spille videre og selv komme rundt om modstanderen. I futsal skal du spille bolden til medspillere, så det minder mere om udendørsfodbold, bare på en mindre bane.”

Man får nogle bedre tekniske spillere ud af det, det er der ingen tvivl om

Henry Simonsen, træner i Barrit GIF

Netop muligheden for at fortsætte fodboldspillernes udvikling i vinterhalvåret betyder, at futsal fungerer som et oplagt og publikumsvenligt alternativ til turneringerne i indendørsfodbold. Derfor samler Mikkel Bo Mikkelsen, U11-træner i Grejsdalen IK, igen i weekenden sit hold for at deltage i futsalturneringen.

”Der er meget mere spil i det her. Forskellen er, at spillet bliver flyttet ned i fødderne, og at man kan lave mange flere kombinationsøvelser, hvor bolden ikke smutter fra én,” siger Mikkel Bo Mikkelsen, der tilføjer, at han sagtens kan se, at indendørsstævner stille og roligt flytter over i futsal.

Trænernes begejstring for futsal er tydelig, men børnene har også taget futsal til sig. Som 10-årige Aksel Kristensen fra Barrit GIF siger, ”Det er sjovere at være i gang i futsal. Bolden hopper mindre og man kan ikke skyde så hårdt som normalt. Og så bliver jeg lettere forpustet.”

Opbakning fra DGI Sydøstjylland
Denne udvikling ønsker DGI Sydøstjylland at bakke op om, siger Andrea Dam Hoedt, fodboldkonsulent hos DGI Sydøstjylland.

”Futsal er en strategisk satsning i DGI Sydøstjylland. Derfor er vi glade for opbakningen til futsalturneringen og følger op med flere stævner i fremtiden. Vi afholder en 3-dages futsalskoler for børn i alderen 7-15 år allerede i uge 7 i Vinding Sf, Grejs-Dalen IK og Taulov Skærbæk IF, hvor der stadig er ledige pladser,” fortæller Andrea Dam Hoedt.

Hvis du har fået lyst til at opleve futsal, afholdes sidste turneringsrunde for de 25 lokale hold søndag den 3. februar fra kl. 9-17:30 i Grejsdalshallen i Grejsdalens Fritidscenter.

Hvad er futsal?

  • Futsal er en form for indendørs fodbold, hvor der spilles fem mod fem uden bander. Et futsalhold består af én målmand og fire markspillere.
  • Der spilles med en mindre bold, som hopper mindre end den almindelige fodbold.
  • Navnet futsal kommer af en sammentrækning af de portugisiske ord ”futbol de saláo” og de spanske ord ord ”fútbol sala/de salón”, der betyder ”indendørs fodbold”.