Gejst og godt humør til Idræt om dagen

Kim Larsen og tysk schlager-musik strømmer ud af hallens højtalere. Der er en livlig og forventningsfuld stemning i Torstedhallen denne helt almindelige tirsdag morgen i januar.

Aktive seniorer

En helt almindelig morgen er det dog ikke. Det er Idræt om dagens premieredag, og der nerver på og en koncentreret forventning hos de frivillige, som står klar i grønne t-shirts - klar til at modtage de mange seniorer, som strømmer ind ad døren.

Vi starter roligt, hæng på!
Det er erfarne kræfter, der stiller sig i front og sætter dagens aktiviteter i gang. Ulla, som er pensioneret formand i Torsted Idrætsforening, har mange år på bagen som instruktør. Hun har været frontfigur for både mænd og kvinder, og der er en grund til, at hun også står her i dag:

Jeg kan simpelthen ikke lade være! Engang tænkte jeg på at stoppe. Jeg har jo lidt ondt i hånden og benet og sådan, men vi har jo alle et eller andet, vi går og bøvler med. Her kan alle være med.

Ulla Nielsen

Overvældende fremmøde
Dagens fremmøde viser på bedste vis, at der er plads til alle. Flere end 70 mænd og kvinder er mødt op til premieredagen. Nogle i cowboybukser og strømpesokker andre i fuldt sportsudstyr og svedbånd.

Nogle mere uvante med dagens oplevelser end andre. Fælles for dem er, at de alle står på det store halgulv med gejsten og livsglæden lysende ud af øjnene.

Alle har de et fælles mål: I dag skal de have rørt musklerne sammen med andre. 


Bevægelse, en god kop kaffe og masser af fællesskab
Nogle deltagere kommer i grupper, men mange dukker også op alene. Allerede inden dagens aktiviteter er halvt i gang, opstår der et kærligt fællesskab mellem deltagerne. De har allerede flere gange grint hjerteligt af Ullas jokes, som strømmer fra hende i løbet af opvarmningen.

Hele tiden sørger hun for at forventningsafstemme, så niveauet hverken er for højt eller lavt for den store gruppe aktive seniorer. 

Efter opvarmningen kaster nogle sig over boldspil, mens andre er til tæppe-curling eller badminton. Der er mange forskellige aktiviteter på programmet, og deltagerne har mulighed for selv at være med til at bestemme dagens indhold.

Synes du ikke jeg var god?

Kvindelig deltager

Griner en kvinde med glimt i øjet til instruktører og tilskuere efter dagens aktiviteter. Hendes øjne er varme, hendes hud en anelse svedig og hun har et stort smil på læberne.