I Daugård er de klar til krolf

Selvom de sidste måneders Corona-nedlukning påvirkede det meste af vores samfund, var det ikke alt, der gik i stå. I Daugård Idræt har de brugt tiden på at anlægge en krolfbane, som nu står klar til at danne rammen om bevægelse og fællesskab for alle interesserede.

Om vinteren samles knap 20 seniorer hver tirsdag til nogle hyggelige timer med bevægelse og samvær i Ørum-Daugård Hallen. Men om sommeren er det kun knap halvdelen, der rykker med udendørs. Det ærgrede Inger Schmidt, som er aktiv Daugård Idræts Seniorafdeling og hun besluttede sig derfor for at gøre noget for at få flere sommeraktiviteter for seniorerne i Daugård.

Inger Schmidt søgte Fritidsudvalget i Hedensted Kommune om midler til at anlægge en krolfbane. Pengene blev bevilliget og sammen med Grethe Bjerre fra DGI Krolf designede og anlagde Daugård Idræt en bane, som nu bare venter på at seniorerne rykker ind.

”Krolfbanen stod klar til brug i april og nu glæder vi os rigtig meget til at kunne prøve den. Corona-nedlukningen har selvfølgelig forsinket os lidt, men med de seneste retningslinjer er vi helt klar. Vi laver små grupper og giver spillerne deres egen kølle. Det eneste spillerne skal have med er egne handsker,” fortæller Inger Schmidt, der ser frem til at seniorerne kan samles om det nye spil.

Krolf skaber fællesskab

Krolf beskrives bedst som en krydsning mellem golf og kroket. Både spil og regler er blandet godt sammen og i al enkelthed handler det om at bruge en kroketlignende kølle til at slå en kugle i hul med færrest mulige slag. Men først og fremmest er krolf et spil, der er nærmest perfekt til at skabe seniorfællesskaber, fortæller Grethe Bjerre fra DGI Krolf.  

Krolf egner sig i særlig grad til seniorer, fordi alle kan være med.

Grethe Bjerre, DGI Krolf

”Krolf egner sig i særlig grad til seniorer, fordi alle kan være med. Men mange seniorer kan også godt lide at konkurrere og i krolf konkurrerer vi både med holdspillerne, modstanderne og med os selv. Det gør det rigtig sjovt. Samtidig giver det en masse frisk luft og god motion. Men hvad jeg holder mest af er, at krolf egner sig rigtig godt til at samle mennesker og skabe fællesskaber. Jeg har efterhånden set det et utal af gange rundt om i hele Danmark,” fortæller Grethe Bjerre.

Grethe Bjerre har gennem en lang årrække anlagt et utal af krolfbaner og også hjulpet foreningerne med at få en god opstart. Det sker også i Daugård, hvor initiativtagerne sammen med Grethe Bjerre planlægger en række af åbent hus arrangementer samtidig med, at der vil være faste spildage hver onsdag kl. 10.00. For som Inger Schmidt siger: ”Der er ikke andet at gøre end at komme i gang og vi glæder os helt vildt”.

Skal I også have en krolfbane i din forening?

Kontakt DGI Sydøstjyllands konsulent for senioridræt, Mette Hjuler på email mette.hjuler@dgi.dk eller telefon 79404423