I Kolding har de lavet en kobling mellem tennis, netværk og fællesskab

Kolding Idræts Forening har skabt en succes. Foreningen er lykkedes med at koble bevægelse med netværk og sammenhold. Og derfor møder 12 erhvervsfolk trofast til tennistræning hver onsdag morgen kl. 7-9.00.

Overalt i foreningslivet arbejder frivillige på at få flere med i fællesskabet og mærke glæden ved bevægelse sammen med andre. I KIF Tennis har man grebet opgaven utraditionelt an og skabt et frirum for erhvervsaktive koldingensere i et utraditionelt erhvervsnetværk.

”Netværk har stor betydning i erhvervslivet, og mange vil gerne dyrke det mere. Samtidig ved vi, at det kan være vanskeligt at få tid til motion i en travl hverdag. Vores onsdagstræning er den ideelle kombination. Vi spiller tennis, får morgenkaffe sammen og netværker med hinanden,” fortæller Lau Herborg, bestyrelsesmedlem i KIF Tennis.

Modsat de fleste andre erhvervsnetværk har KIFs initiativ tennis som omdrejningspunkt, og det handler ikke i særlig høj grad om at hente ordrer eller skabe omsætning.   

”Jeg kommer, fordi jeg elsker tennis. Men det kan være svært, at finde spilletid sammen med venner og bekendte pga. arbejde. Her er der altid nogen, der spiller og samtidig fylder det sociale samvær meget. Det er hyggeligt og selvom vi taler om arbejde, er det meget forskelligt fra de traditionelle erhvervsnetværk,” fortæller Frank Cilius, der er en af de faste spillere.

Bevægelse skaber også relationer

Motion er vigtig for vores fysiske og mentale sundhed. Men idræt kan også skabe relationer. Vi oplever og ser hinandens følelser tæt på og det betyder, at vi kan lære hinanden godt at kende.

”De fleste af os bruger megen tid på arbejde og kan have svært ved at få bevægelse nok. Her om onsdagen møder vi ligesindede, og til forskel fra de traditionelle netværk lærer vi faktisk hinanden at kende. Vi ser jo de lidt mindre pæne sider, når vi står inden for stregerne, og det betyder, at vi nemmere kan bruge hinanden også uden for stregerne,” fortæller Majbritt Lykke Sørensen.

Og netop ideen med at koble aktiviteter i foreningerne med en ekstra dimension giver rigtig god mening.

”Jeg er begejstret for initiativet i KIF. Vi taler meget om, hvordan vi kan skabe nye tiltag i foreningerne og hvordan bevægelse og fællesskab går hånd i hånd. KIF beviser, at hvis vi sammen med vores foreninger tænker idræt i nye konstellationer, så kan vi tiltrække flere aktive og ovenikøbet også fastholde dem. Og det håber jeg flere foreninger vil være med til at arbejde med,” siger Mik Hulgaard, idrætskonsulent hos DGI Sydøstjylland.