Jelling fS Floorball: Fællesskabet skal fylde for at fastholde de unge

Op mod hvert 10. barn er faldet fra foreningslivet under corona. Det mærker de også i Jelling fS Floorball, der er gået ned i medlemmer og har måtte sløjfe to ud af fire floorballhold. Nu sætter de fokus på spillernes motivation for at fastholde og tiltrække nye medlemmer.

Fokus på spillernes motivation

I Jelling fS Floorball har de mistet mange medlemmer under corona. Men det skal der nu sættes en stopper for. Nu vil Jelling fS Floorball nemlig sætte fokus på, hvad der motiverer deres unge spillere og hvad der skal til for at fastholde dem.

”Vi er gået ned i medlemmer og derfor vil vi gerne have fokus på, hvad der motiverer vores unge og på den måde også få flere med og fastholde dem vi har. Derfor har det virkelig været godt med denne håndsrækning fra DGI. Vi sætter stor pris på, at nogen der ser tingene udefra og kommer og hjælper os,” lyder det fra Børneholdsansvarlig i Jelling fS Floorball, Mette Mørk.

Sammen med DGI har floorballafdelingen i Jelling arbejdet med DGI's GO!-principper, der har tydeliggjort hvad der motiverer det enkelte barn til at dyrke idræt.

”Ved at sætte fokus på børn og unges motivation kan vi tilrette træningen, så vi sikrer, at spillerne bliver motiveret og fastholdt i foreningslivet. Det gør vi gennem vores GO!-værktøj, hvor vi arbejder med fire motiver; Sundhed, udfordring, fællesskab og glæde, som vi oversætter til Go Fit, Go Pro, Go Together og Go Fun.” siger Kasper Møller Lee, børn- og ungekonsulent i DGI Sydøstjylland.

Motiverne blev præsenteret for bestyrelse, spillere og trænere i Jelling fS Floorball tilbage i oktober måned. Her blev der gennem en træning og en workshop sat fokus på spillernes motivation.

Det er blevet helt klart for os, at fællesskabet og det at have det sjovt, er det vigtigste for dem. Så det skal vores træning også afspejle.

Træner, Finn Nørgaard

Fællesskabet skal fylde

Da de unge spillerne blev præsenteret for GO!-værktøjet, blev de bedt om at rangere GO!-klodser efter, hvad der motiverer dem mest. I arbejdet med GO!-værktøjerne tog bestyrelsen efterfølgende udgangspunkt i spillernes rangering af klodserne. Her blev det meget synligt, hvad de unge blev motiveret af:

”Arbejdet med GO! har vist, hvor vigtigt det er for vores unge, at det er sjovt og rart at komme i hallen. Det er blevet meget mere tydeligt, at det er det der betyder noget for børnene,” lyder det fra Mette Mørk.

Hun bliver bakket op af træner Finn Nørgaard, der tilføjer:

”Det er vigtigt, at vi har fokus på, hvad der motiverer vores spillere. Og det er blevet helt klart for os, at fællesskabet og det at have det sjovt, er det vigtigste for dem. Så det skal vores træning også afspejle,” lyder det fra Finn Nørgaard og tilføjer:

”Og så har vi også fokus på fællesskabet uden for hallen. Vi har lavet nogle arrangementer i weekenden, hvor udgangspunktet ikke har været floorball, men i stedet har været holdet,” lyder det fra Finn Nørgaard.

Det med at de voksne omkring holdet har fået fokus på de her GO!-principper betyder, at vi får nogle gladere spillere af det.

Træner, Finn Nørgaard

Træner: Vi har fået gladere spillere

Med GO-principperne sætter trænerne fokus på, hvordan børnene motiveres i træningen. På en workshop lærer trænerne, hvordan de kan skrue på idrætsspecifikke øvelser, så de taler ind i børnenes forskellige former for motivation. For William på 11 år, der spiller på et af Jelling fS Floorballs hold, er meldingen klar:

”Jeg synes at fællesskabet er meget vigtigt i en sport. Det der motiverer mig allermest er at have et godt sammenhold og at man også kan få noget sjovt ind i træningen,” lyder det fra William, der tilføjer:

”Klodserne var meget gode at samle, for så kunne man også selv mærke inderst inde, hvad det var man blev motiveret af,” slutter William af.

Efter at GO!-værktøjerne er blevet en del af træningen, kan træner Finn Nørgaard allerede mærke en effekt:

”Vi kunne se at glæde og fællesskab var absolut dem der var flest der valgte, så i forhold til at have meget fokus på teknik, har vi fokus på gruppeøvelser i stedet for,” lyder det fra Finn Nørgaard og understreger:

”Det med at de voksne omkring holdet har fået fokus på de her GO!-principper betyder, at vi får nogle gladere spillere af det,” lyder det fra en glad Finn Nørgaard.