Kæmpe esportsmekka kommer til Vejle

DGI Huset Vejle danner rammen om et inferno af fede esportsaktiviteter for gamere, forældre, foreninger og folk, der bare er nysgerrige på gaming den sidste weekend i april. Og der er gratis adgang for publikum.

26.-28. april er der esportsmekka i Vejle, hvor alle gratis kan prøve et væld af aktiviteter. Og så er der Landsmesterskab i CS:GO og Fortnite. Foto: Palle Skov

DGI Huset Vejle kommer til at syde af esport hele weekenden, når DGI Esport inviterer foreninger og gamere til Landsmesterskab for bredden i CS:GO og Fortnite.

Besøgende får blandt andet mulighed for at opleve et brag af et finaleshow, når de bedste hold fra YouSee eSportligaerne skal dyste om pladserne til Danmarksmesterskabet, ligesom det bliver muligt at lege med airsoft-skydning, nerfgun-bane, racing simulator, FIFA 19 og meget, meget mere.

Giver borgerne god underholdning og et fedt setup

Formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle Kommune, Dan Arnløv Jørgensen (K), glæder sig over at landmesterskabet skal afholdes i Vejle:

"Landsmesterskabet betyder, at vi får endnu større mulighed for at sætte fokus på esport i vores kommune, hvor vi allerede har flere aktiviteter. Bl.a. har vi lige åbnet et helt nyt esportscenter i samarbejde med Campus Vejle og Spinderihallerne, hvor de unge studerende på Campus Vejle har mulighed for at kombinere deres uddannelse med esport. Det har vist sig, at esportsudøvere har specielt gode evner indenfor bl.a. iværksætteri og teknologibranchen, så det er spændende for os som kommune at være med til at understøtte de unge i deres uddannelse."

"Og så vil vi selvfølgelig også gerne give vores borgere en fed oplevelse i DGI Huset, når landets bedste foreninger dyster om at blive landsmestre. Det bliver helt sikkert god underholdning og et fedt setup, som vi håber, at mange vil komme forbi og opleve."

Sammenhold, strategi, fællesskab og træning

Breddeturneringen til Landsmesterskabet LM19's giver foreninger mulighed for at lave en social tur sammen, hvor det ikke kun er foreningens bedste hold, der kan deltage.

Læs om, hvordan du deltager i Landsmesterskabet med et hold 

Med en breddeturnering kan foreninger deltage med flere hold, præcis som når der arrangeres stævner inden for fx håndbold og badminton. Det skal i høj grad være med til at styrke fællesskabet og holdånden i de forskellige foreninger.

"Det glæder mig, at esporten har fundet vej ind i foreningsidrætten, og arrangementet i DGI Huset Vejle er endnu et godt eksempel på, at esporten hører til i foreningslivet. Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Vejle Kommune om dette event, så DGI Esport glæder sig til at komme til Vejle til to dage med masser af esportsoplevelser," siger Karen Friis, direktør for DGI Idræt og Motion, og fortsætter:

"Jeg håber, at både gamere, forældre, foreningsledere og folk, der bare er nysgerrige på esport og gaming kommer forbi og bliver inspireret, underholdt og får lyst til mere esport. Jeg vil gerne fremhæve breddeturneringen, fordi den er en rigtig god mulighed for spillere og hold fra hele landet til at have en sjov weekend med kampe og esportsaktiviteter sammen med venner og andre med samme passion - uden at man behøver at skulle kvalificere sig på forhånd."

Fakta om weekenden:

  • Landsmesterskabet LM19 breddeturnering afholdes d. 26. og 27. april 2019
  • Top 8 holdene fra eSportligaens pokalrække dyster om pladserne til Danmarksmesterskabet d. 27. og 28. april
  • 100 foreninger forventes at deltage i stævnet
  • Der er gratis adgang for besøgende til både oplevelsesmekkaet og til at overvære turneringens kampe
  • Der er mulighed for at prøve airsoft-skydning, nerfgun-bane, racing simulator, FIFA 19 og meget meget mere