Kolding E-sport: Vi vil udvikle talenter

Hos Kolding Esport lærer børn og unge hvornår og hvordan de skal bruge strategiske og tekniske værktøjer, når de spiller Counter Strike. Det betyder, at de spiller mere taktisk, forstår hvordan de skal gribe en kamp an og hvor de skal placere sig på banen.

Martin Johansen, formand og træner i Kolding E-sport, fortæller, at det netop er strategisk og taktisk viden, børnene får med sig i esportklubberne. Den strukturerede træning med tavleundervisning og konstant feedback fra trænerne, får medlemmerne til at udvikle sig og blive bedre inden for meget kort tid.

På kun to år har Kolding E-sport tiltrukket 80 medlemmer. ”Vores mission i foreningen er at udvikle talenter. Selvfølgelig er der også plads til bredden, men det er fedt at se de børn, der vil det og bruger tid på at udvikle sig. Man lever jo en smule gennem dem og deres succes”, fortæller Martin Johansen.

Martin Johansen beskriver arbejdet med børnene som både givende og inspirerende, og han uddyber: ”Det er fantastisk, at kunne dele min egen passion og glæde ved spillet med børn og unge. De får gennem træningen den viden, jeg gerne ville have haft, da jeg startede med Counter Strike som 12-årig”.

Træneruddannelse i esport

Martin Johansen har sammen med andre ildsjæle inden for esport fra hele landet været med til at udvikle DGI’s CS:GO træneruddannelse.

Hos DGI Sydøstjylland er man glade for støtten til træneruddannelsen. ”Esportstræning har indtil nu været noget man selv gjorde derhjemme på sit værelse. Men med esport i foreningslivet er rammerne sat for en mere social og meningsfuld træning af uddannede trænere. Fremtidens esportsstjerner og træning i foreningslivet vil blive præget af både fysisk, taktisk og teknisk træning. Esport er et holdspil. Uden et godt samarbejde, præcis kommunikation og hurtige reaktionsevner vinder man ikke”, siger Henry Egelund, Esportkonsulent ved DGI Sydøstjylland.

I Kolding E-sport håber Martin Johansen, at flere vil uddanne sig som esportstræner. Selvom du aldrig selv fik den store succes som gamer, kan du nemlig sagtens blive en rigtig god esporttræner og give din passion og erfaring videre til børn og unge, mener Martin Johansen:

”Man behøver bestemt ikke et langt gamer-CV for at kunne undervise i esport. Det handler bare om at sætte sig godt ind i teorien og spillet, og hvis du kan forberede dig lidt før en undervisning, så kan du komme langt”, lyder opfordringen fra Martin Johansen.

Tag en Esportstræner grunduddannelse

Har du lyst til at blive CS:GO træner? Så grib chancen nu.

Læs mere om Esportstræner grunduddannelsen