Kolding-forening satser på senioridræt

Nutidens seniorer er aktive. Faktisk er de mere aktive end nogensinde før. Det har Nr. Bjært/Strandhuse IF også bemærket, og de spiller nu med i kampen om at tilbyde inspirerende og social idræt for lokalområdets seniorer. I første omgang med åbningen af en helt ny krolfbane den 12. juni kl. 14.00.

Senioridræt er en helt ny verden
For idrætsforeningen Nr. Bjært Strandhuse IF (NBSIF), som sædvanligvis beskæftiger sig med boldspil, gymnastik og løb, er seniorsatsningen et nyt område. Derfor indledte man et samarbejde med DGI Sydøstjyllands senioridrætskonsulent for at komme godt fra start:

”Vi havde en masse tanker om, hvorfor vi gerne ville have seniorerne ind i foreningen, vi vidste bare ikke, hvad der var den bedste fremgangsmåde,” lyder det fra Palle Uglebjerg, formand i NBSIF.

I tæt samarbejde med senioridrætskonsulent Mette Hjuler, har foreningen gennem den seneste tid kortlagt muligheder og potentiale. Dette har resulteret i en gennemtænkt og ambitiøs plan for, hvordan foreningen i fremtiden skal kunne aktivere og være et attraktivt tilbud for 60+’erne. En plan, som starter med krolf. 

Det hele starter med krolf
Halvt kroket, halvt golf, helt sjovt. Dette var netop en af grundene til, at foreningen besluttede sig for at kaste sig over krolf som den første senioridrætsaktivitet. En sportsgren, som er hastigt voksende, og som har mange både sociale og idrætslige fordele:

”Krolf er en sportsgren, som indbyder til socialt samvær og bevægelse i naturen. Der er både plads til, at den mere ambitiøse krolfspiller kan være med og deltageren, der ikke har været med før,” lyder det fra senioridrætskonsulent, Mette Hjuler.

I DGI oplever man, at krolf er en populær idræt af flere årsager. Blandt andet er spillets sociale aspekter og 3. halvleg, hvor netværk og relationer styrkes på tværs, en vigtig del af idrætten. Desuden er krolf let at lære og samtidig et spil, hvor præcision og koncentration er vigtigere end kondition.

Interessen for senioridræt er stadigt stigende
I DGI gør man sig fortsat mange tanker omkring, hvilke aktiviteter, der er de mest attraktive for seniorerne. Og i DGI har man i den grad styrket fokus mod 60+’erne:

”Seniorerne er gennem de seneste år blevet mere og mere bevidste om vigtigheden i at bevæge sig. Ikke på højt niveau og flere timer dagligt, men simpelthen det at være i bevægelse og styrke krop og sind,” lyder det fra Mette Hjuler.

Står man som forening og er interesseret i, hvordan man kan starte senioridræt op i den lokale forening, er der masser af hjælp af hente hos DGI. Her er telefonen åben for råd og vejledning, eller for en snak om de seneste tendenser og muligheder for den aktive seniormålgruppe. Et besøg i foreningen kan også sagtens arrangeres.

Krolfbanen indvies 12. juni

I DGI og NBSIF håber man at se mange til åbningen den 12. juni, hvor både nuværende medlemmer og lokalområdets beboere er velkomne – ung som gammel.  

Banen indvies kl. 14. Her bliver der mulighed for at prøve spillet samt få kaffe og kage. Arrangementet er gratis og tilmelding er ikke nødvendig.