Løsning GF om Trænerspiren: Det er guld værd

I flere år har Løsning GF sendt deres unge hjælpetrænere på DGI’s træneruddannelse UNGE I FRONT - Trænerspiren. Det fortsætter de med, for de unge vokser, får selvtillid og nye kompetencer.

”Jeg vil helt sikkert anbefale, at alle foreninger prøver at få deres unge afsted, for det er virkelig godt. De unge kommer tilbage, og er bare vokset så meget”, siger Anja Steen, bestyrelsesmedlem i Løsning GF.

På kurset får de unge redskaber til at lave spændende træningspas, men der er i lige så høj grad fokus på de personlige kompetencer. Det er vigtigt, at de får selvtillid og tror på sig selv i trænerrollen.

De er meget mere åbne, snakker mere og har fået redskaber, de virkelig kan bruge. Det er guld værd

Anja Steen

”Vi har fået unge tilbage fra kurset, hvor jeg har tænkt, om det virkelig er den samme, der tog afsted. For de er meget mere åbne, snakker mere og har fået redskaber, de virkelig kan bruge. Det er guld værd,” siger Anja Steen.

Tør styre et børnehold

Trænerspiren er henvendt til unge i alderen 13-15 år. Det er en alder, der kan være præget af generthed, usikkerhed og tvivl på egne evner. Derfor har uddannelsen både fokus på redskaber, de kan bruge i trænergerningen, men også på det personlige plan.

”Mange af de unge, er til at starte med lidt bekymrede for trænerrollen. Men på uddannelsen finder de altså ud af, at børn slet ikke er så farlige, og at de sagtens kan sige noget til dem. De lærer at være en autoritet, og de tør stå alene med dem,” siger Anja Steen.

UNGE I FRONT - Trænerspiren indeholder en introaften og to weekend-moduler, men uddannelsen strækker sig over flere måneder. Det er afgørende, at de unge får mulighed for at afprøve de nye redskaber hjemme i foreningen.

”De er jo i praktik i foreningen, så det de lærer på kurset, får de også lov til at prøve ude på det rigtige hold. Og det vokser de altså af. Det kan man tydeligt se på dem,” siger Anja Steen.

Tag en ven eller veninde med

Det kan være en udfordring at overtale en af de unge til at tage uddannelsen, hvis der ikke er andre fra foreningen, der skal med. Derfor råder Anja Steen andre foreninger til at undersøge, om vedkommende ikke har en bekendt, der også vil have gavn af uddannelsen.

”Hvis ikke de har en veninde eller ven at gå sammen med, så har det været svært at overtale dem. Så har vi selvfølgelig prøvet at motivere dem, og spørge nogle af de andre, om ikke de ville med, og om de ikke synes det kunne være en god idé. Men som regel er det lykkes, og så er de kommet mindst to afsted ad gangen, som har kendt hinanden,” siger Anja Steen.