Motions Tapas vinder årets idrætspris

Hvert år uddeles DGI Sydøstjyllands Idrætspris sammen med en præmie på 10.000 kr. En præmie, som foreningen vil bruge på at skabe endnu bedre forhold for medlemmer og frivillige.

Inden udvælgelsen af de i alt 3 nominerede foreninger, havde DGI Sydøstjylland opfordret områdets klubber og foreninger til at indstille kandidater, som de mener har gjort en særlig indsats for at tiltrække en ny målgruppe.

Og lige netop sådanne, nye målgrupper var idrætsprisens hovedfokus i år. Om man som forening har skabt tiltag eller hold for motionsuvante børn, unge eller voksne eller om man har skabt et helt særligt forum for eksempelvis børn med særlige behov, er ikke afgørende. Det vigtigste er, at foreningen har gjort en indsats for en gruppe potentielle medlemmer.

Med i slutspurten om idrætsprisen lå foruden Motions Tapas fra Bramdrupdam Gymnastik og Idrætsforening, Svømmeskolen Boblen, som tilbyder svømmeundervisning til børn med særlige behov samt KIF Gymnastik og Spring med et særligt gymnastikhold for børn med autisme.

Velfortjent anerkendelse til foreningen
Det var et par glade instruktører fra Bramdrupdam, der tog imod den fornemme pris til DGI Sydøstjyllands årsmøde i Vingsted Hotel & Konferencecenter onsdag 22. november:

”Det er mega fedt at få den anerkendelse! Vi er så stolte og glæder os til at komme hjem og dele præmien med foreningen,” lød det kort efter overrækkelsen fra instruktørerne Rikke Buhl og Mette Hoelgaard.

Fra DGI Sydøstjylland lyder der et stort tillykke fra formanden, som var med i processen om at finde frem til den helt rigtige vinder af prisen:

Vi er så stolte over, at vi i aften kan hylde Bramdrupdam, som blot er én af mange foreninger, der gør en kæmpe indsats for at få flere aktive

Dan Skjerning, formand DGI Sydøstjylland

Et stærkt foreningsliv med masser af initiativ
De mange indstillinger, som er blevet indsendt til DGI Sydøstjylland igennem den seneste tid, er et klart bevis på de mange, fantastiske tiltag, der bliver gjort ude i foreningerne. Det vidner i den grad om et stærkt og driftigt foreningsliv, hvis du spørger formanden for DGI Sydøstjylland:

”Den her proces har virkelig sat fokus på, hvor mange fantastiske ting, foreningerne sætter i gang. De er om nogen med til at få endnu flere aktive og i forening,”

Og netop det at få flere aktive, er noget som man i DGI arbejder med hver dag. Med det ambitiøse samarbejde med DIF om visionen Bevæg dig for livet, arbejder man frem mod, at i 2025 skal 50 % af befolkningen være i forening, og 75 % skal være aktive.

DGI Sydøstjylland ser frem til at arbejde for et endnu stærkere samarbejde med de knap 500 medlemsforeninger, som hører hjemme i Hedensted, Horsens, Kolding, Fredericia og Vejle.