Nytårshilsen 2021 fra DGI Sydøstjyllands formand, Dan Skjerning

Nytårshilsen fra DGI Sydøstjyllands formand, Dan Skjerning

Kære foreninger og frivillige

Godt nytår til jer alle sammen.

Tak for et helt usædvanligt 2020. Jeg tror roligt, vi kan sige, at intet i 2020 blev som vi havde regnet med. Det har været svært og frustrerende, men vi er dybt imponerede over jeres evne til at tænke nyt, tilpasse jer og ikke mindst passe på hinanden. I har gjort en kæmpe indsats for vores fællesskaber. Det skal I alle have en stor tak for det.

Forårets nedlukning betød desværre at en tredjedel af de idrætsaktive ikke længere var idrætsaktive. I løbet af sommeren kom mange tilbage og vi fik endda fat i nye, men i løbet af efteråret kom restriktionerne tilbage, hvilket gik udover foreningslivet. Vi har en stor opgave foran os i 2021 for at få både de nye og gamle medlemmer med igen.

Én af de ting vi er blevet opmærksomme på er, at mange søger idrætsfællesskaber på nye måder i form af selvorganiserede grupper, der cykler, løber eller går sammen. Vi ser også en tendens til at mange dyrker idræt sammen med deres familie. Det skal vi være opmærksomme på og imødekomme.

En anden helt stor og naturlig tendens er, at vi er begyndt at bruge naturen meget mere. Der er ingen tvivl om, at udemotion og naturen bliver et tema i vores udvikling af idrætten fremover.

”Sammen i Bevægelse” er det seneste initiativ, hvor DGI i samarbejde med DR, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Skoleidræt og Danmarks Idrætsforbund skal inspirere danskerne til at bevæge sig mere – sammen og hver for sig. Vi skal blive stærke sammen fysisk og mentalt og inden året er omme, er det målet, at vi alle bevæger os lidt ekstra – Og helst i de gode fællesskaber. Det glæder vi os til at understøtte sammen med alle jer frivillige.

Her i januar kan det hele godt se lidt frustrerende og håbløst ud, men der er lys forude og vi ved, at vi skal åbne igen og vi vil gerne have alle med. Hos DGI Sydøstjylland vil vi gerne opfordre jer til at bruge os. Vi tilbyder rådgivning, afholder webinarer, kan hjælpe jer med at styrke kommunikationen osv. Hold også øje med de mange corona-hjælpepuljer, hvor I kan søge økonomisk kompensation.

Vi er der for at hjælpe jer – så brug os.

Vi glæder os til at se jer alle igen.

Rigtig godt nytår ønskes I af

Formand for DGI Sydøstjylland
Dan Skjerning