Østjysk BMX-kører: Det har sporten givet mig

Østjysk BMX Klub kommer til Street Attack Hedensted med ambitionen om at få flere ud på banen og prøve det, som de selv kalder: Verdens fedeste sport.

En af aktørerne til Street Attack Hedensted den 17. august er Østjysk BMX Klub, som vil lære dig at køre BMX-cykel på bane. Klubben er i positiv udvikling og har altid mellem 80 og 100 medlemmer. En af dem er Mike Poulsen på 12 år, som du, for andet år i træk, kan møde på BMX-banen.

”Jeg skal med til Street Attack, fordi det var rigtig sjovt sidste år. Der kommer hele tiden nogle forbi, som kigger og prøver at køre lidt på cyklerne. Og så er der alle de andre fra klubben, så man er sammen med sine venner hele aftenen,” siger Mike Poulsen.

”Vi har en speciel træbane med, hvor man kan låne en cykel og prøve, hvordan det er at køre BMX på en lille bane,” fortsætter Mike Poulsen.


BMX blev alternativet til dyr motocross-sport

Da Mike Poulsen begyndte at køre BMX, var det i virkeligheden ikke hans store drøm. Det var motocross til gengæld, men da det var alt for dyrt, stod valget mellem mere klassiske idrætter, som fodbold og svømning, eller gadeidrættens BMX. Og pilen landede på BMX.

”Min far har kørt motorcross, og det er en meget dyr sport, så det syntes han ikke, jeg skulle gå til. I stedet fandt min farmor og farfar en BMX til mig, og så prøvede jeg det af. Nu har jeg kørt i seks år og det allerbedste er, at jeg altid har det sjovt på cyklen,” fortæller Mike Poulsen.

Man får en masse nye venner i miljøet, og man lærer mere om sig selv og om at køre BMX. Så det er nogle virkelig gode ting, jeg har fået ud af BMX-sporten

Mike Poulsen

Smil på læben er vigtigt til træningerne

I starten kørte Mike Poulsen i Ikast, men Østjysk BMX Klub har nu været basen i en årrække. En klub som han er glad for at køre i.

”Vi har nogle dygtige trænere, som altid presser en til at prøve sig selv af. Man lærer mange nye ting, fordi de tror på én og får dig til at prøve nye ting, i stedet for bare at gøre alt det du kan i forvejen,” forklarer Mike Poulsen.

Klubben lægger vægt på at få alle til at føle sig velkomne, og at kørere og forældre går fra træning med smil på læben.

”Vi går meget op i, at vores kørere har en god oplevelse, og vi sørger så vidt muligt også for at byde forældrene ind, for vi får brug for deres hjælp og samarbejdsvilje. Klubben er nemlig drevet 100 procent af frivillige,” fortæller Per Poulsen, formand i Østjysk BMX Klub.