25 års rejse med idræt og fællesskab

DGI Sydøstjyllands direktør, Peer Stokholm, fejrer 25 års jubilæum.

Når Peer Stokholm møder ind på kontoret på Langmarksvej 57 den 1. februar, kan han se tilbage på 25 år som direktør for DGI Sydøstjylland. Hans karriere startede dog et helt andet sted, nemlig i Søværnet.
Her sejlede han ved både Færøerne og ved Grønland, hvor han var udstationeret i en længere periode. Selvom længslen efter Horsens blev for stor, er kærligheden til Grønland stadig intakt og sømanden lever fortsat i Peer Stokholm.

”Søværnet og marinen gav mig både en uddannelse og muligheden for at rejse og se verden. Men sideløbende havde jeg jo altid spillet fodbold og været engageret i foreningslivet i Horsens Boldklub. Så da jeg vendte tilbage til Horsens blev mine fritidsinteresser på en måde mit job. Men lidt sømand vil man jo altid være”, siger Peer Stokholm med et smil.

Fællesskabet er drivkraften

Da rejsen som forretningsfører i DGI Sydøstjylland begyndte i 1994 var der 3 fuldtidsansatte. I dag er Peer Stokholm direktør for 27 medarbejdere og betjener ca. 500 foreninger. Gennem alle 25 år har troen på værdien i fællesskabet været drivkraften, som ofte har betydet arbejdsdage på plus 10 timer.

”Jeg er nok af natur et menneske, der møder andre med åbenhed og som gerne deltager i verden omkring mig”, siger Peer Stokholm.

Jeg er fuldstændig overbevist om, at der er en plads til os alle, og at de fællesskaber, vi har i DGI kan rumme os alle sammen

Peer Stokholm, direktør i DGI Sydøstjylland

”Foreningslivet i Danmark er et af de steder, hvor vi afprøver vores menneskesyn, lærer at inkludere andre og opbygger en forståelse for vores demokrati. I en forening løser man opgaverne sammen. Her har du med det samme medindflydelse og medbestemmelse. Samtidig er det også et sted hvor man snakker sammen og passer på hinanden. Og det er sgu vigtigt”, understreger Peer Stokholm.

Formanden for DGI Sydøstjylland, Dan Skjerning, beskriver jubilaren som en direktør, der gennem alle 25 år har været garant for en professionel og strømlinet organisation og som har jongleret forskellige bestyrelser og fokusområder. Dan Skjerning fremhæver dog, at Peer Stokholms arbejde altid har haft de lokale foreninger og fællesskabet i fokus.

En positiv fremtid for foreningerne

Adskillige gange er der blevet stillet spørgsmålstegn ved foreningslivets overlevelse. Kritiske røster har erklæret frivilligheden og fællesskabet for fortid, men i DGI Sydøstjylland trives foreningslivet i bedste velgående. Som eksempel nævner Peer Stokholm samarbejdet mellem DGI og DIF og den ambitiøse ”Bevæg dig for livet” visionsaftale. Han fremhæver hvordan kommunerne og foreningerne i Sydøstjylland har bakket op og taget visionerne om mere bevægelse for alle til sig. Derfor er Peer Stokholm optimist: ”Jeg ser faktisk positivt på fremtiden for foreningslivet i Danmark. Men vi skal fortsætte med at være nysgerrige og åbne for nye ideer. Og så skal vi i tætte partnerskaber med andre, fx kommunerne, fortsat overbevise andre om, at glæden ved bevægelse i et fællesskab øger trivslen og styrker sammenholdet. Og den rejse glæder jeg mig allerede til”, siger Peer Stokholm.

Hustruen Helene har fulgt Peer på hele rejsen med DGI Sydøstjylland. Sammen har de sønnen Emil på 19 år og selvom arbejdet har fyldt meget, er familien altid med i overvejelserne. ”Familien er vigtig for Peer, og dens betydning overstråler selv passionen for DGI Sydøstjylland”, siger Dan Skjerning og understreger, at for Peer er det vigtigste relationerne til andre mennesker: ”Peer er et menneske, hvor hjertet banker for fællesskaber på alle niveauer”.

Fejring med reception

Peer Stokholms 25 års jubilæum bliver fejret med en reception den 1. februar 2019 fra kl. 14-17 i loungen i Forum Horsens, Langmarksvej 53, 8700 Horsens. Alle samarbejdspartnere, venner og bekendte er velkommen til fejringen.