Rikke og Mette rokker ved vanerne

På gulvet står 18 kvinder i alderen 20-60 år. De leger og griner sammen, og det er der en ganske særlig grund til.

De aktive kvinder går alle på holdet Motions-tapas. Et hold, som er et nyt initiativ i Bramdrupdam Gymnastik- og Idrætsforening, og som har en ganske anden tilgang til det at træne og motionere, end hvad foreningen hidtil har tilbudt.  

”Vi har fat i nogle piger og kvinder, som normalt ikke ville komme på de etablerede hold i foreningen. Her får de en blid introduktion til det at dyrke motion sammen med andre.” Lyder det fra Rikke, som er den ene af trænerne på holdet.

Og den blide introduktion til idræt, kan man fornemme i holdets eksotiske navn; Motions-tapas. Det vigtigste er at komme ud af døren og ud på gulvet. Her sørger Rikke og hendes medtræner Mette for, at de modige deltagere får smagt på alt lige fra balancetræning, yoga og dans til step, mindfullness og styrketræning.

”Det var tydeligt, at det var en kæmpe overvindelse for flere første gang vi skulle på gulvet sammen”, fortæller Rikke.

Udviklingen har dog været tydelig lige siden premierenerverne havde fortaget sig, og i dag griner og leger alle deltagerne sig igennem dagens træning uden at skænke omgivelserne en tanke.

Når fordommene fejes væk er der plads til udvikling
Deltagerne på det populære hold er ganske særlige. Det er der flere årsager til, og én af dem er, at de har overvundet de trygge, kendte rammer og har taget springet mod en mere aktiv hverdag. Ikke to er ens på holdet, og det skaber tryghed og ro omkring den ugentlige træning.

”Sammen piller vi det farlige ud af motionen. Vi griner med hinanden, og på den måde opstår der en helt særlig ånd,” lyder det fra Rikke, som tydeligvis er stolt af sit hold.

Sammen sætter de fokus på de vaner, som sidder lidt for godt fast og får skabt lyst og mod til at fortsætte en mere aktiv livsstil. For Rikke og Mette har det været ekstra vigtigt, at der ikke er fokus på et vægttab. Motivationen for at deltage skal være øget aktivitet og nye rutiner.

Jeg har altid været nysgerrig efter, hvordan man kan hjælpe til at ændre folks vaner

Rikke Nielsen, træner på Motions-tapas

Holdet startede med en U-vending
Rikke og Mette har dog ikke altid haft fokus på denne målgruppe i trænergerningen. Det hele startede med en e-mail fra DGI, og herefter var der ikke langt fra tanke til handling:

”Vi hørte begge om You Turn-livsstilsuddannelsen gennem vores lokale DGI-kontor. Vi havde længe snakket om, hvordan vi kunne få dem, der ikke normalt dyrker en idræt, ind i foreningen, og denne uddannelse skulle vise sig at være svaret.”

You Turn er en uddannelse, som strækker sig over to undervisningsdage. Her bliver deltagerne klædt på med inspiration, værktøjer og idéer til, hvordan de kan tiltrække målgruppen, som er motionsuvante og hjælpe dem til en god start i foreningslivet og ikke mindst til at bryde med rutiner og vaner.

Efter kurset er deltagerne klar til at gå direkte hjem i foreningen og starte egne hold op. Hold, hvor der er fokus på at tiltrække en helt ny målgruppe og hjælpe denne gruppe til en mere aktiv livsstil.

Til hver træning bygger vi Motions-tapas op pba. det vi lærte på You Turn-uddannelsen. Det er noget super godt materiale.

Rikke Nielsen, træner på Motions-tapas

Motions-tapas er kommet for at blive
For Rikke og Mette er de nye smagsprøver på motion kommet for at blive, og de er ikke i tvivl om, at de kan skaffe deltagere til endnu et hold efter sommerferien.

Faktisk er de så begejstrerede, at de allerede nu arbejder på at skabe et tilbud til dem, der allerede har gået på Motions-tapas og som ønsker at fortsætte den nye livsstil.

For hvis der er noget, der ikke må ske, så er det, at foreningen ikke har et hold til de seje piger og kvinder, der netop har skabt nye og sunde motionsvaner.

Du kan også rokke ved vanerne

Er du også instruktør/træner i forvejen og også blevet bidt af den nye tilgang til motion? Vi starter nyt You Turn livsstilsuddannelseshold op i efteråret 2017, og tilmeldingen er åben. Dedikerer du to dage til uddannelsen, er du også klædt på til at starte et livsstilshold op i din forening. Læs mere på www.dgi.dk/201710993300