Skavanker holder ikke seniorerne fra at dyrke Idræt om dagen

Hver tirsdag morgen siden september er Palle på 76 år og Mads på 73 år mødt trofast op til deres ugentlige træning ved Idræt om dagen i Horsens.

Og de er ikke alene. Flere seniorer med dagtimerne til rådighed benytter sig nemlig af tilbuddet om let motion og socialt samvær tirsdag morgen fra kl. 9.30-11. De kommer fra både Horsens og opland, men fælles for de fleste er, at de har en skavank eller to med sig i rygsækken.

Motion træner både krop og lattermuskler
De svinger med armene og bøjer i knæene det bedste de har lært, når de frivillige fra Horsens Freja gelejder de aktive seniorer igennem den ugentlige træning. En træning, som er lige så varieret som de deltagere, der møder op. Foruden opvarmning og lettere styrketræning har der flere gange været både badminton og volley på programmet. Her kan alle være med, og kampen nydes hver gang med grin og opbakning fra de andre deltagere.

Og på holdet er der plads til alle. Det er Palle og Mads klare beviser på. Ingen af dem bor nær Vesthallen i Horsens, men de tager glædeligt turen hver tirsdag, så de kan nyde godt af lige dele motion og hygge. Her mødes de med andre kvinder og mænd, der, ligesom dem, har valgt at gøre en indsats for at sætte kroppen i bevægelse.

Konditionen kommer ikke af sig selv
De aktive herrer ved, at de skal holde sig i form. En blodprop og en dobbelt bypass inden for de seneste år, var deres øjenåbner. De ved om nogen, at de skal gøre en ekstra indsats for at kunne holde sig i form og fortsat kunne klare bl.a. havearbejde.

Min kone går til gymnastik, og jeg skal gerne være i bedre form end hende

Smiler Palle Koch med et glimt i øjet

Også Mads, som sidste år måtte igennem en dobbelt bypass dedikerer glædeligt et par timer ugentlig til træning af kroppen. Efter at have prøvet flere forskellige motionstilbud, faldt valget på Idræt om dagen i Horsens.

Og Idræt om dagen, som konceptet hedder, er ikke et lukket hold. Nye deltagere er velkomne til at dukke op til en prøvegang. Herefter er prisen 200 kr. for resten af sæsonen. En pris, som både Palle og Mads mener er ganske tilforladelig. 

Tilbuddet er billigt og socialt samtidig med at jeg får rørt mig. Det er bare godt

Mads Ellegaard, deltager ved Idræt om dagen

Idræt om dagen i Horsens
Idræt om dagen i Vesthallen i Horsens finder sted hver tirsdag formiddag fra kl. 9.30-11 og er opstået i et samarbejde mellem DGI Sydøstjylland, Horsens Freja, Danske Handicaporganisationer og Horsens Kommune.

Det er frivillige fra Horsens Freja, der hver uge varetager træningen for de aktive seniorer, som er meget velkomne til selv at komme med input til aktiviteter. Efter motion i hallen sætter deltagere og trænere sig traditionen tro i cafeteriet til kaffe, frugt og et godt grin. På den måde afsluttes Idræt om dagen altid med en god snak og et herligt grin over kaffen.

Læs mere om Idræt om dagen

Her du kan læse meget mere om Idræt om dagen i Vesthallen, Horsens. Det er uforpligtende og hyggeligt, og du er meget velkommen til en gratis prøvegang.

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Anja Eggert, DGI: 

anja.eggert@dgi.dk
79 40 44 13

Eller Tine Larsen, Horsens Freja:
tineagnes@gmail.com
63 23 19 76