Ung breakdanser: Det bliver fedt til Street Attack i Horsens

Dansefabrikken kommer til Street Attack i Horsens med ambitionen om at give publikum et indblik i den autentiske hiphop- og break kultur.

Memphis Klintø Oppenlænder optræder til Street Attack i Hedensted fredag den 17. august 2018. Han og Dansefabrikken kan opleves til Street Attack i Horsens den 1. september. Foto: Louise Klintø

En af aktørerne til Street Attack Horsens den 1. september er Dansefabrikken, som vil lære dig at danse hiphop og breakdance. Klubben rejser ud i verden, oplever kulturen og deltager i arrangementer, og denne gang er turen kommet til Street Attack.

En af klubbens medlemmer er Memphis Klintø Oppenlænder på 9 år, som du, for andet år i træk, kan møde i en battle på dansegulvet.

”Jeg skal med til Street Attack igen i år, fordi det var sjovt at være med sidste år. Man kan vise, det man har lært, og så er der den gode musik, mine gode venner og den gode stemning,” siger Memphis Klintø Oppenlænder.

”Jeg danser breakdance, fordi man nogenlunde selv bestemmer, hvad det er, man vil lave. Man kan sætte nye elementer ind i dansen hele tiden, og så er det ikke sådan noget, hvor alle skal danse det samme,” fortsætter Memphis Klintø Oppenlænder.  

Dansefabrikken optræder med battles og soloer til Street Attack

Dansefabrikken tager til Street Attack som et samlet crew, men breakerne optræder både med battles og soloer.

”Når man battler skal man være et hold, hvor man så battler mod et andet hold, og det er fedt. Til Street Attack skal jeg optræde med et par soloer, så der er jeg alene,” fortæller Memphis Klintø Oppenlænder.

Memphis Klintø Oppenlænder er en del af Break Banden, som er et øvet pige/drenge hold i alderen 6-9 år. Han træner en gang om ugen, men det er ikke kun i Dansefabrikkens nye lokaler på Norgesvej i Horsens, at han breaker og udfører de fedeste moves.

”Jeg øver mig også derhjemme, og ja, faktisk over det hele. For man kan danse breakdance alle steder,” siger Memphis Klintø Oppenlænder.

Oplev breakdancekulturen til Street Attack

Memphis Klintø Oppenlænder har gået til en række andre mere traditionelle sportsgrene, men da han startede til breakdance hos Dansefabrikken for tre år siden, fandt han sin sande interesse.

”Vi er ikke en helt almindelig danseskole. Vi mener, at dansen skal opleves på den rigtige måde – i den rigtig hiphop- og break kultur. Kulturen rummer nemlig alle. Det handler ikke om at være den bedste, det handler om, at man skal have det sjovt sammen,” fortæller stifter og ejer af Dansefabrikken, Jacob Molboe.

Når Dansefabrikken sætter sit dansegulv op til Street Attack, kan man opleve breakdance på en anderledes og professionel måde, hvor de unge breakere leverer underholdningsværdien i breakdance. Senere på dagen kommer der nogle mere professionelle dansere, som skal battle mod hinanden. Derudover vil der også blive afholdt en workshop.

Faktaboks Street Attack:

 • Street Attack er en karavane, der viser gadeidrætten frem gennem lokale aktører og events i byrummet
 • Street Attack Horsens finder sted på Rådhustorvet, 8700 Horsens lørdag den 1. september 11:00-14:00
 • Eventen er gratis, og det eneste du skal gøre er at møde op

Faktaboks Dansefabrikken:

 • Dansefabrikken har hold for
  • drenge og piger
  • begynder/let øvet/øvet
  • alderen 4-18+ år
 • Tilbyder gratis prøvetimer
 • Dansefabrikken holder til i Hedensted og i Horsens
  • Hedensted: Lundagervej 16, 8720 Hedensted
  • Horsens: Norgesvej 11, 8700 Horsens
 • Vil du vide endnu mere kan du kontakte Dansefabrikken, på tlf. 60 15 23 02 eller kontakt@dansefabrikken.dk