Bliv klogere på Den gode velkomst

Hvorfor er det egentlig, at nogle foreninger oplever et stort frafald, mens andre fastholder medlemmerne længe og har let ved at få nye medlemmer?

En af hemmelighederne ved fastholdelse er at give medlemmerne og de frivillige en god velkomst. Det gælder både før, under og efter det første fysiske møde med jeres forening.

Hos DGI mener vi, at det er jeres forenings aktiviteter, der tiltrækker og fællesskabet, der fastholder medlemmer. For både børn og voksne vil gerne føle sig set, hørt og anerkendt og vores erfaringer viser, at vores mentale sundhed øges når vi har sociale fællesskaber, hvor vi oplever, vi hører til. Så når DGI hjælper foreninger med Den gode velkomst, er fælleskabskulturen en del af det. Og ofte er det små mikrohandlinger, som gør at nye medlemmer kommer godt fra start.

Det burde være helt naturligt, at byde nye medlemmer velkommen, men vi må bare erkende, at vi i Danmark kan blive meget bedre til at inkludere nye i vores fællesskaber.

Dan Skjerning, Formand i DGI Sydøstjylland

Vi tror på, at hvis vi skal have flere i bevægelse, så skal nye medlemmer have så god en start som muligt i foreningerne. Når vi bliver budt velkommen, kan det blive begyndelsen på en positiv spiral og bidrage til medlemmets engagement og involvering i foreningen. En god velkomst giver os lyst til at komme igen og på længere sigt får vi måske også lyst til at involvere os mere i foreningen og bidrage til at endnu flere kommer med.

Hos DGI Sydøstjylland har vi længe arbejdet med Den gode velkomst og vi står klar til at hjælpe din forening med rådgivning, workshops eller konkrete tiltag til hvordan I kan gøre.

Kontakt vores konsulent Anne Tøttrup Andersen på ata@dgi.dk eller på telefon 79 40 44 19 for at høre mere.