AfterRep i Magion slår deltagerrekord i en hæsblæsende og campingomfattende weekend.

AfterRep i Magion, der blev afholdt i samarbejde med Grindsted Gymnastik Forening og DGI Sydvest, slår deltagerrekord i en hæsblæsende og campingomfattende weekend.

Camping forbindes oftest med hygge, sol, sommer og at man enten befinder sig i telt eller i en campingvogn. Det er socialt samvær med naboen, et spil minigolf - og hvor børnene kan blive sluppet løs på den lokale legeplads og hoppepude. Hvis minigolf og børnene på den lokale hoppepude bliver skifte ud med gymnaster, der springer og viser opvisninger på livet løs – så har vi temaet og rammerne for dette års AfterRep stævne, der fandt sted i Magion i Grindsted fra den 28.-30. april.

Med 859 deltagere fordelt på 23 hold blev det ikke kun til en weekend i gymnastikken og campingens-tegn, men også en weekend med deltager- og holdrekord. 44% større tilslutning end sidste år viste deres opbakning til stævnet, hvilket er noget, som DGI Sydvest gymnastikkonsulent, Steffen Bruun, er meget begejstret for:

”Det er helt vildt. Jeg er meget glad og stolt over denne opbakning. Det viser, at folk er villig til at rejse langt for at være sammen og dyrke den gymnastik, som vi elsker”, siger Steffen Bruun.


Camping som det gennemgående tema  
Idéen bag at have camping som overordnet tema kommer ikke bare ud fra den blå luft, men har en mening bag.

”Vi tænkte, det kunne være sjovt at lave en rejse igennem landet. Vi har besøg af alle landsdele fra hele Danmark, og hvordan får vi en rød tråd igennem stævnet og det her med, at man kan mødes på tværs. Vi kender selv de mange ferier, man har været på i Danmark, hvor man bl.a. har været i Skagen, Sjælland eller Fyn – og herfra startede idéen”, siger Steffen Bruun.

Og campingrejse dét fik alle deltagerne til dette års stævne. Allerede ved indgangen var stemningen sat for de 859 deltager, der skulle igennem bomkontrol til AfterRep-camping for at få lov til at overnatte. Med telte, pavilloner, campingstole og klapborde sat op i hjørnerne, summede det allerede af dansk campingferie, som ens forældre tog en med på i sommerferien.

”Vi ville gerne gøre det så autentisk som muligt, og derfor tog vi ud til Ribe Camping for at søge inspiration. Her kom vi på idéen med at lave film, som et gennemgående tema til at præsentere holdene”.

Inden præsentation af de forskellige hold fra landsdele, blev en kort film vist på to storskærme til de mange deltager i hallen. Filmen var spæket med udklædte frivillige i campingtøj, der præsenterede landsdelen med ”nu går turen til” vinkel på introduktionen af holdene. Dette var præget af camping humor, humør og ikke mindst den dejlige varm fornemmelse man får, når man er på camping.

I alt forløb dagen igennem med højt humør og stor campingfest om aftenen, hvor der blev budt om til dans og klæd-ud fest, hvor hvert hold havde deres eget tema.

Vi i DGI Sydvest siger tak for en god weekend, og vi glæder os til at besøge AfterRep igen næste år.


Om AfterRep
AfterRep Stævnet er et landsdelsholds stævne, hvor de fleste AfterRep hold fra hver landsdel er repræsenteret. I DGI er der 14 landsdele, der til sammen sætter rammerne for DGI’s organisation og kredse for foreninger. I hver af disse landsdele befinder sig et AfterRep hold, som består af de mest rutinerede gymnaster i området. 

I de fleste landsdele er det et krav om, at man er aktiv og/eller frivillig i en lokal gymnastikforening for at komme med på et AfterRep hold. Du kan typisk starte på AfterRep hold som 25-årig, men på enkelte hold kan man allerede starte som 23-årig. Dette er individuelt fra landsdel til landsdel.