MTB succes i Vejen

Askov Mudeaters MTB er kåret til årets forening i Vejen Kommune i 2018. Og det er ikke kun denne flotte kåring, som de kan være stolte af. Medlemmerne strømmer til klubben, hvilket der er mange grunde til.

Tekniktræning i Askov Mudeaters MTB. Foto: Lotte Sørensen

Askov Mudeaters er en helårs MTB forening, der startede for 9 år siden med en forældregruppe på 5-6 mand. Det er først de seneste par år, at medlemmerne er strømmet til Mudeaters i Askov, så de i dag er oppe på hele 185 medlemmer.

Lars Jessen, formand for Askov Mudeaters MTB, er stolt over, at de i dag er en forening med bredde. Der er både nybegyndere og dem, som er tæt på eliten. Også aldersmæssigt har medlemmerne bredde, den ældste er 70 og de yngste er 9 år.

Det er blevet en familieaktivitet at køre MTB

Formand Askov Mudeaters MTB: Lars Jessen

”Det, at vi har startet KIDS holdet op og har stor fokus på nybegyndere, gør, at mor og far også kommer med.” Fortæller Lars Jessen, der i samme forbindelse nævner at antallet af familiemedlemskaber vokser.

Teknikkurser gjorde forskellen

Teknikken er vigtig i Askov Mudeaters og det var netop teknikkurserne, som gjorde en forskel i antallet af medlemmer. Da de begyndte at udbyde teknikkurser, kom der flere og flere nye medlemmer. Foreningen afholder ligeledes førstehjælpskurser samt kaptajnkurser.

I begyndelsen var Askov Mudeaters primært en forening bestående af mænd, men for et par år siden slog de sig sammen med en lokal pige MTB forening, og i dag er næsten 25% af foreningens medlemmer kvinder.

Lars Jessen er en glad formand: ”Lige nu ridder vi nærmest på en bølge, det hele går godt, vi får flere og flere medlemmer. Vi har bygget nye spor, alle medlemmer hjælper til og der er god opbakning til vores arrangementer.”

Sociale arrangementer

Medlemmerne mødes til de to ugentlige træninger, men også i høj grad til sociale arrangementer. ”Medlemmernes første prioritet er motion, men der er ingen tvivl om, at det sociale vi har fået opbygget i foreningen, det betyder meget.” Lars Jessen fortæller endvidere, at der er et kæmpe engagement i foreningen og de mødes året rundt.

MTB er en individuel sport, som Askov Mudeaters har formået at gøre til en foreningssport.

Det er ikke kun til de ugentlige træninger, at medlemmerne mødes til MTB, er vejret godt, kræver det kun et enkelt Facebook opslag at samle en lille flok. Den årlige udlandstur er ligeledes populær og en del af medlemmerne deltager også i løb i hele Danmark.