Boost trivslen for sårbare børn og unge i din forening

I Vorbasse KFUM Idræt har de sat fokus på de udfordringer, man kan møde som instruktør, når det kommer til at skabe trivsel for alle i foreningen.

FOTO: DGI Arkiv Foto: Hans Asmussen

En torsdag aften mødte næsten 60 trænere og udvalgsmedlemmer op til et fælles arrangement med overskriften Boost Trivslen. Foreningsformanden i Vorbasse KFUM Idræt, Ole Velo, fortæller: "Aftenens arrangement blev sat på programmet, da Ledergruppen ønsker at samle hele foreningen til fælles forståelse for nogle af de udfordringer, som vi alle kan møde i foreningslivet.

Det er ikke forskel på om man er senior håndboldtræner, Livredder i svømning eller hjælpeinstruktør i gymnastikafdelingen, og med et fælles arrangement ønsker vi, at vise vores frivillige, at vi er sammen om opgaverne. Der er et kæmpe netværk i så stor en forening, og det skal vi huske af bruge - også på tværs af aktiviteterne."

Et skræddersyet forløb til Vorbasse KFUM

”BOOST trivslen – i foreningslivet” er et samarbejdsprojekt mellem DGI og Psykiatrifonden og indeholder en række workshops, hvor ledelse og instruktører bliver bedre til at spotte mistrivsel og skabe et trygt miljø for alle børn – også de sårbare.

Forløbet kan skræddersys til foreningen og i Vorbasse er det kogt ned til to workshops, der samler foreningen på tværs af idrætterne. Den aften var tre konsulenter fra DGI Sydvest ude i foreningen og programmet stod både på teori, rollespil, spaghetti-tårne og hemmelige venner.

Målene med workshopsne er, at give instruktører og andre frivillige i foreningen faglig viden om sårbare børn og unge, redskaber til at identificere, italesætte og håndtere bekymring og mistrivsel samt værktøjer og guides til at skabe succesoplevelser, øget selvværd og oplevet inklusion - bland meget andet. 

Stort engagement fra ung som gammel

Konsulenterne var meget imponeret af foreningen og deres frivillige - fra de yngste på 11 år til de mest erfarne var der stor deltagelse og aktiv involvering. Især de unges engagement var noget helt særlig, og konsulenterne glæder sig til at vende tilbage til foreningen næste sæson og afslutte forløbet.

Kilde: vorbasse.dk