Derfor er træningen aflyst

Kvindefodboldholdet elsker at drible rundt på banen og desuden holde en god fest sammen, ”for vi elsker hinanden”, som de siger. De to ting kombineret – altså fodbold og samvær udnytter de for alvor ved Landsstævnet til sommer. Og de glæder sig!

Holdet "Træningen er aflyst"

Spiller kun kampe

De var faktisk ret dygtige fodboldspillere i ”deres unge dage”. Spillede i 1. division, trænede mange gange om ugen og var til kampe hver weekend. Nøjagtig som man kender det fra idrætsudøvere, der vil frem i sporten. Det var fedt dengang, ingen tvivl om det, men tiden er skiftet, alderen steget og ja livet kom forbi, fortæller holdleder og fodboldspiller Mariann Jørgensen. I dag er fodbold kun for sjov.

”Vi har trænet så meget tidligere. Det har vi ikke lyst til længere. Vi vil bare have det sjovt, og det har vi sammen, når vi spiller kamp – og til Landsstævnet selvfølgelig,” smiler Mariann.

Derfor kalder de sig for ”Træningen er aflyst”, for de træner faktisk ikke rigtig længere, de nøjes med at tage til kampene.

”Vi har det simpelthen så sjovt sammen. Der er nogen af damerne, der ikke kan spille længere, men de er ofte stadig med for at være sammen med resten af holdet,” forklarer Mariann. 

Livslange venskaber

De ældste på holdet har kendt hinanden i 50 år og ”de yngre” i omkring 20 år. De har holdt fast i fodboldinteressen, Landsstævnet og hinanden på trods af fuldtidsjobs, små børn og hvad livet ellers byder på. Nu har de fleste en lidt mere rolig tilværelse og samlingspunktet er stadig fodbolden, så længe det kan lade sig gøre.
”Når vi en dag ikke kan mere altså spille fodbold, så finder vi nok på noget andet. Det vigtigste er bare, at vi er sammen,” siger Mariann.
Derfor er det også en fast tradition for kvinderne at tage med til Landsstævnet.
”Jamen vi elsker jo hinanden, og så får vi både fodbold og en god fest. Det bliver ikke meget bedre,” griner Mariann.

”Fodbold er fedt, men festen er altså højdepunktet”

”Kom nu, spil bag, jeg er fri herovre”. Der lyder ofte høje udbrud fra spillerne, og man skal ikke tage fejl af, at det er et passioneret fodboldhold, der løber rundt i Horne Hallen nær Varde. Og selvom fodbolden er deres omdrejningspunkt, så er der alligevel også noget andet, der trækker godt i kvinderne.
”Altså de andre vil nok gerne have, at jeg siger, at vi tager til Landsstævnet på grund af fodbolden. Og altså det er også sjovt, men jeg synes nok, at festen lørdag aften er det helt store højdepunkt,” lyder det grinende fra holdlederen.

Landsstævnet byder på mere end 30 forskellige idrætter

De tre veninder er vilde med gymnastik, men understreger også at det jo bestemt ikke, er det eneste, man kan opleve. Landsstævnet rummer nemlig mere en 30 idrætter med alt fra mountainbike, streetfodbold, kajak og meget mere. En del aktiviteter er også de såkaldte ”kom og prøv”, hvor der ikke kræves tilmelding, når man køber sin billet. Her kan man, som navnet afslører, blot dukke op og prøve kræfter med idrætten og få sig et velfortjent grin.

Se alle idrætter