DGI Sydvest Badminton på ”nye” hænder

Det er ikke et helt nyt ansigt, der har overtaget ansvaret for badminton i DGI Sydvest. Faktisk er vi glade for at kunne melde, at idrætten fra 1. marts er kommet i kompetente hænder hos Steffen Ruppert, som allerede har arbejdet med mange forskellige aspekter af badmintonsporten i vores område.

Den nye badmintonkonsulent, Steffen Ruppert Foto: Louise Christine Rasmussen

Han har tidligere både været frivillig i DGI Sydvest Badminton, og 2014 har han været ansat som instruktør i DGI Sydvest Badminton. I den rolle har han lavet utroligt mange skolebesøg, der har givet synlighed til de lokale badminton foreninger, og han har undervist andre instruktører på kurser og uddannelser.

Steffen er 27 år og kommer fra Sønderris ved Esbjerg, men i dag bor han i Varde. Han har spillet badminton, siden han var 8 år gammel Hans bror spillede også, og hele familien var involveret i sporten: ”Jeg er vel nærmest vokset op i en badmintonhal, ” fortæller han.
Det er dog ikke fordi han selv har spillet på det helt høje plan, han har altid brændt mere for at skabe rammerne for andre. Så han har fra han var helt ung været både træner, frivillig turneringsleder og instruktør for DGI.

Fortsætter som træner i Ribe

Ved siden af stillingen som badmintonkonsulent ved DGI Sydvest fortsætter Steffen også som træner for Ribe Badmintonklub. Det foregår på den måde, at DGI Sydvest udlåner Steffen til foreningen i et fast timetal hver uge. Det er en helt unik konstellation og den gavner både DGI Sydvest, foreningen og Steffen, der får gode forhold og sikkerhed i sin ansættelse på trods af de forskellige arbejdsgivere. Han skal nemlig også stadig undervise på kurser i DGI på landsplan.

”Det er en rigtig god model, vi har fundet frem til,” siger Birthe Kristensen, direktør for DGI Sydvest, og fortsætter: ”Badmintonklubber beholder en rutineret professionel træner i det tidsrum, som de har brug for det, og vi har fået en konsulent med en helt unik tilgang til at arbejde for og med badmintonforeningerne i vores område.”

Steffen startede 1. marts, og vi ved de fleste af jer allerede kender ham godt. Derfor håber vi, at I ikke tøver med at ringe eller skrive til Steffen, hvis I har ønsker eller mangler rådgivning i jeres forening.