Emilie: Det er stort at være fanebærer

Som fanebærer til gymnastikopvisningen skal du bære fanen korrekt og kende flagets historie – og det er en stor ære, mener 19-årige Emilie Møberg.

Hvordan er det nu, du hilser med Dannebrog? Emilie Møberg har været på fanebærer-kursus inden forårsopvisningerne. Foto: Chresten Bergh

”Du skal stråle, når du går med fanen. Som fanebærer er du den, tilskuerne kigger mest på.”

For Emilie Møberg er det stort at være den, der skal bære fanen til gymnastikforeningens forårsopvisning.

Læs publikumsguiden: Intro til gymnastikopvisninger

Både til opvisningen i Billund Idrætsforening den 11. marts og til områdeopvisningen den 12. marts skal hun gå forrest til indmarchen og hilse med fanen foran de mange tilskuere og gymnaster. 

På fanebærer-kurset får du historien om flaget

Inden opvisningerne har Emilie Møberg været på DGI’s fanebærerkursus.

”På fanebærer-kurset får du lov at gå med fanen, og du lærer, hvordan du skal hilse med den,” fortæller Emilie Møberg.

DGI har i 2017 8 fanebærer-kurser rundt i Danmark. Kurserne en blanding af historie/teori og så praktisk træning i at bære fanen på den rigtige måde.

”Du får flagets historie og hører om, hvorfor vi bruger fanen. Det er sjovt at få historien bag, så det ikke bare er et flag du går med, fordi du skal,” siger Emilie Møberg.

Du repræsenterer dit land, dit flag og din forening

I år er det tredje gang, hun er fanebærer. Det var formanden for Billund Idrætsforening, der for 3 år siden spurgte Emilie Møberg, om hun ville bære fanen, både til områdeopvisning og til lokalopvisningen.

”Det sagde jeg ja tak til. Jeg var rigtig glad for, at jeg blev spurgt. Som fanebærer har du et ansvar, og du repræsenterer dit land, dit flag og din forening,” siger Emilie Møberg.

Det er en stor opgave at bære fanen

Selvom det i år var tredje gang, hun var på fanebærer-kursus, så er hun glad for at få genopfrisket det hele inden forårsopvisningerne.

”Fanen er jo tung, og der er en bestemt måde, du skal gå på. Det er en stor opgave at bære fanen, så det er fint at få det trænet på et kursus, inden du går forrest til indmarchen og alle kigger på dig,” siger Emilie Møberg.

Emilie er både fanebærer og træner

Udover at være fanebærer skal Emilie Møberg også på opvisningsgulvet med de to hold, hun træner i Billund Idrætsforening. Det er holdet gym team junior og 6. klasse og opefter.

”Det er sjovt at være træner. Du får lov til at være den, der bestemmer, og du har ansvaret, og du får lov til at lege lidt. Du hjælper gymnasterne med at udvikle sig og lære at bruge deres kroppe bedre,” siger Emilie Møberg, der udover at være træner går i 3G på Grindsted Gymnasium.