Jannie fra Rødding vinder Super gejst prisen

Super-Gejst-Spreder-Prisen er blevet uddelt i alle DGI's landsdele til frivillige, som har ydet en særlig indsats i foreningslivet under corona. Hos DGI Sydvest gik hæderen til Jannie Kragh for sit gå-initiativ i Rødding Gymnastikforening.

DGI Sydvest modtog mere end 50 nomineringer på personer, udvalg eller bestyrelser, som andre synes havde fortjent at vinde Super-gejst-spreder-prisen. Det var ikke et nemt valg for udvalget, som har påtaget sig opgaven med at udpege vinderen. Der var dejligt mange, som havde gjort en ekstra indsats for at holde gang i foreningerne under corona.

DGI Super-Gejst-Spreder-Prisen

DGI og INTERSPORT er gået sammen for at sige tak til alle de frivillige i landets idrætsforeninger, der har ydet en ekstra indsats under corona. Til stor glæde for alle os, der elsker idræt og fællesskab under navnet: Tak, fordi du tager en for holdet.

Hyldesten har mange former – den mest synlige er Super-Gejst-Spreder-Prisen. En pris, der deles ud i DGI Sydvest og 13 andre landsdele i DGI. Prisen gives til en frivillig eller en gruppe af frivillige, der har gjort en særlig stor indsats i sin forening for at holde gejsten oppe i den hårde tid med corona. Det synlige bevis på prisen er en pokal og et gavekort på 5.000 kroner til INTERSPORT.

Til grundlag for udvælgelsen af vinderen, blev der især lagt vægt på:

  • Det flotte arbejde med at sætte gang i en ny aktivitet under Corona
  • Arbejdet med at udbrede kendskabet til den nye aktivitet og konkurrence
  • De gode tanker omkring at præmierne kunne støtte andre i byen, som også var ramt af corona nedlukningerne
  • Modet til som ny i en forening, at kaste sig ud i at arrangere gåture for alle
  • Det flotte overskud, selvom vinderen er på barsel

Jannie har motiveret både børn, unge og voksne til at motionere for samtidig at føle sig som en del af et fællesskab

Stod der blandt andet i indstillingen

Overrasket vinder

Jannie fik prisen overrakt, da hun sad klar til online bestyrelsesmøde tirsdag aften i sit hjem. Men i stedet stod Berit Gejl Nielsen og Anita Møbjerg Hansen fra Rødding Gymnastikforening klar rundt om hjørnet sammen med bestyrelsesmedlem Kirsten Christensen fra DGI Sydvest, som skulle overrække prisen.

Jannie

Selv blev Jannie virkelig glad og rørt over at få prisen, og understregede, at hun var meget glad for, at så mange har villet med ud at gå, så de på den måde har kunnet stå sammen i Rødding og skabe et nyt fællesskab sammen hver for sig.

I løbet af februar måned fik de i Rødding gået 6.258 km sammen hver for sig, og der har i gennemsnit været ca. 35 deltagere i hver uge. Og Jannie, der pt går hjemme på barsel, har allerede startet et nyt gangprojekt i Rødding, hvor hun vil have andre barslende mødre med ud at gå sammen.

Jeg bliver så glad om hjertet, når nye og unge frivillige går forrest. Jannie er helt ny i lokalsamfundet i Rødding, og har selv meldt sig klar til at tage en tørn i Gymnastikforeningen

Kirsten Christensen, bestyrelsesmedlem DGI Sydvest

Corona nedlukningen har understreget, hvor vigtige vores foreningsfællesskaber er. For DGI Sydvest har det været ekstra vigtigt at anerkende og rose de frivillige i denne tid. "De går forrest, også når det er ekstra hårdt og det skal vi huske at sætte pris på. Det er de frivillige, som holder gang i vores foreningsfællesskaber,” siger direktør Birthe S. Kristensen om den indsats, der ydes i foreningsdanmark - en indsats som aldrig må undervurderes.

Nu er vi klar til at se fremad og vores fornemmeste opgave er, at vi er klar til at hjælpe vores foreninger med at motivere de frivillige og fastholde deres medlemmer i den kommende tid, fortæller Birthe S. Kristensen.