Majken fik 8.000 kr. fra ImpulsPuljen til eventet: Tag en ven med til skydning

Majken fra Bramming Skytteforening søgte midler hos ImpulsPuljen til eventet: Tag en ven med til skydning. Et event, der skal sætte fokus på fællesskabet, men også gøre andre børn og unge opmærksom på, hvad skydning er for en sport.

Majken var en glad modtager af de 8.000kr, som blev overrakt af Sharleen fra de lokale advisory board i DGI Sydvest

Det er ingen hemmelighed, at skydning generelt har store udfordringer med at tiltrække børn og unge til foreningslivet. Lige nu er 65% af medlemmerne i Dansk Skytte Union (Skydesport Danmark) over 40 år og de fleste frivillige i foreningerne er +50 år. Den udfordring besluttede Majken fra Bramming Skytteforening at gøre noget ved og søsatte eventet: Tag en ven med til skydning.

”Eventet går i sin enkelthed ud på, at vores børn og unge får muligheden for at tag en ven med til skydning, så de også kan prøve at se, hvordan det er at gå til skydning. På den måde får vi skabt noget opmærksomhed omkring vores sport, og måske et par af dem får lyst til at gå til skydning bagefter.” fortæller Majken og fortsætter:

”Vores unge skytter har brug for at vise sporten frem til andre unge. Skydning er ofte en overset sport, og nu har de unge muligheden for at vise, hvad skydning også kan.”

Idéen var så god, at det lokale advisory board i DGI Sydvest, bestående af unge fra lokalområdet, gav idéen en bevilling på 8.000 kr. Bevillingen skal dække udgifter til patroner, rifler og baner og så skal alle, der deltager på dagen have en t-shirt med Bramming Skytteforenings logo på, som de kan få med hjem.

Sebastian havde inviteret William med til eventet, og her prøver de kræfter med en riffelSebastian havde inviteret William med til eventet, og her prøver de kræfter med en riffel

Søg ImpulsPuljen om støtte

Impulspuljen støtter gode unge-projekter, ideer og events, som giver unge lyst til at bevæge sig.

Du/I kan søge ImpulsPuljen, hvis:

  • Du/I er mellem 15-24 år.
  • Din/jeres ansøgning ligger mellem 5.000 – 25.000 kr.
  • Din/jeres aktivitet får flere unge til at bevæge sig og skaber dermed små frirum i hverdagen.
  • Aktiviteten er inspirerende og giver mulighed for nye sjove og stærke ungefællesskaber.
  • Din/jeres ansøgning dækker over udgifter til aktiviteter, trøjer, transport, musik, præmier, træningsudstyr osv.

Ansøg her

Vis mere Vis mindre

Fællesskabet i centrum

Fællesskabet i foreningslivet er en stor drivfaktor for mange børn og unge, og derfor var det også vigtigt for Majken at have det i centrum, da hun stablede eventet på benene.

”Det var rigtig vigtigt for os at lave et event, hvor fællesskabet er i fokus. Skydning er en individuel sport, hvor man ofte konkurrerer mod sig selv. Men ligesom i alle andre sportsgrene er det ofte fællesskabet, der får folk til at komme igen,” Fortæller Majken og understreger, at man i skydning også har brug for et fællesskab, når man samles om sporten.

Derfor havde Majken også sørget for, at der var pizza, pølsehorn, slik og sodavand til eventet, som de fremmødte kunne samles om i klublokalet.

”Vi vil gerne vise de fremmødte, at fællesskabet ofte opstår i klublokalet, når man er skytte. Derfor har vi også fået lavet et rigtig fint klublokale, hvor der er mulighed for at samles om et spil, en sodavand eller et godt grin,” fortæller en glad Majken, som er stolt over eventet, som hun ved stor hjælp fra sin mor har fået stablet på benene, og hun håber på, at bevillingen rækker til at gentage eventet i den kommende fremtid.