Smukkere motionscenter findes ikke

27 tilmeldte og 11 af dem er helt nye i foreningen: Den første omgang Onsdagsmotion i NRUI (Næsbjerg Rousthøje Ungdoms- og idrætsforening) er en stor succes. Træningen foregår under åben himmel forskellige steder rundt i området, hvor naturen selv laver de helt rigtige træningsredskaber.

Instruktøren Kirsten Christensen tog selv initiativet til tilbuddet om udendørstræning for seniorer, da et jobskifte gav plads til formiddagstræning på en hverdag. Hun har mange års erfaring som instruktør inden for gymnastik og fitness, og det mærker man hurtigt:
”Vi har rigtig meget fokus på nakke og skuldre, da det er her rigtig mange får ondt i hverdagen,” fortæller hun, og fortsætter: ”Knæ og ankler er to andre vigtige punkter.” Hun underbygger det med en artikel i det seneste iForm, der viser netop disse problemområder.

Naturlig træning

Timen starter altid med rask gang fra idrætscenteret over i en nærliggende skov, og det er ikke nogen slentretur. Der bliver gået til den, og mere end en gang lyder instruksen: Ingen snak. For når man snakker så falder kadencen.

En hurtig tur henover en knoldet brakmark giver god ankel- og balancetræning: ”Egentlig så skulle det være en frossen pløjemark, men det er lidt svært at opdrive lige nu,” siger Kirsten med et smil og peger op mod den skyfrie majhimmel.

I skoven giver træer, medbragte cykelslanger og grene fra skovbunden træning af arme, skuldre og ryg. Bakkerne bruges til at få pulsen helt op, inden en pause med lidt vand, som er stillet ud i skoven tidligere på morgenen.
Det er naturen som træningscenter, og det foregår til tonerne fra fuglene frem for høj musik. ”Der findes nok ikke et smukkere motionscenter,” kommer det fra en af deltagerne

Det sociale er vigtigt

Efter turen i skoven følger en lige så rask gåtur hjem, hvor de i hold skiftes til at sætte tempoet. Når timen er ovre, så er der frivillige der har sørget for kaffe og ostemadder. Det giver en god afrunding og er mindst lige så vigtig en faktor, som de forskellige muskelgrupper, der er blevet rørt under træningen. Her er der nemlig plads til al den snak, der måtte gemmes fra gåturen.