Nomineret til Årets Idrætsforening: Andst ungdoms- og Idrætsforening

Det er blevet tid til at præsentere de tre nominerede til Årets Idrætsforening 2023 i DGI Sydvest. Her kan du møde Andst ungdoms- og Idrætsforening

Hvem er Andst ungdoms- og Idrætsforening?

Hos Andst er alle sportsaktiviteter samlet i Andst Ungdoms- og Idrætsforening. AUI er en forening for både voksne og børn. Det er ikke en elite idrætsforening, men en forening, hvor der er plads til alle. 

I AUI kan man bl.a. dyrke badminton, fodbold, gymnastik, håndbold, volley, gamingevents, outdoor og jumping fitness. 

Indsatser i 2022 hos Andst ungdoms- og Idrætsforening:

AUI er en forening, der over en længere årrække har været igennem et foreningsudviklingsforløb for foreningen, medlemmerne og de frivillige. De skriver i deres indstilling, at de har en enestående evne til at udvikle sig sammen på tværs af aktiviteter og frivillige ledere våde børn og voksne med det mål at skabe et unikt fællesskab og sammenhold, hvor frivillige og medlemmer holder af at dyrke deres interesser.

i 2022 har Andst Ungdoms- og Idrætsforening:

  • AUI har indkøbt trampoliner til foreningen og oprettet et jump hold, som har stor succes. 
  • De har haft flotmedlemsvækst i deres fodboldafdeling og rundet medlem nummer 100, og så har de haft en medlemsfremgang på 75% blandt deres unge badmintonspillere. 
  • AUI har selv taget initiativ til at uddanne en sundhedsansvarlig til foreningen: I AUI har de sat sundhed på dagsordenen, og det har de gjort ved at uddanne en frivillig til at være sundhedsansvarlig. Han skal bidrage til og understøtte trænerne i at forebygge skader blandt medlemmerne.
  • AUI har i 2022 afholdt LANparty for mere end 160 deltagere, og E-sport events er blevet en velintegreret del af foreningen. 
  • I AUI har corona også været med til at udvikle foreningens aktiviteter. De har nemlig fastholdt deres corona-aktiviteter: outdoor fitness og yoga, så de nu er en fast del af foreningen. 

I indstillingen skriver AUI, at de er en forening, der aldrig sidder stille. De har bidraget stærkt og særdeles positivt med at hejse flaget for frivilligheden i kommunen og i DGI siden 2017 og fortsat gør det. Deres flere års udviklingsforløb har gjort, at AUI står med et godt fundament og kan se flere muligheder for foreningen i fremtiden med fingeren på pulsen.

Hvordan kan du stemme på Andst ungdoms- og Idrætsforening som Årets Idrætsforening?

Afstemningen foregår via Facebook på DGI Sydvests Facebook-side, og alle kan aflægge én stemme. Afstemningen åbner torsdag d. 13/4 2022 kl. 12.00 og lukker mandag d. 24/4 2022 kl. 12.00.

Vinderen bliver offentliggjort på årsmødet d. 25/4 2022.