Nomineret til Årets Idrætsforening: Boldklubben Vestkysten

Det er blevet tid til at præsentere de tre nominerede til Årets Idrætsforening 2022 i DGI Sydvest. Her kan du møde Boldklubben Vestkysten.

Hvem er Boldklubben Vestkysten?

Boldklubben Vestkysten, oftest omtalt som “BV”, har eksisteret siden 1904 og er en rigtig hyggelig og traditionsrig klub. Klubben tilbyder fodbold, cykling og krocket. Alle 3 afdelinger har stor succes. Således har fodboldafdelingen mere end 300 medlemmer, cykling ca. 85 medlemmer og krocket/pentanque ca. 30 medlemmer. Derudover har vi vores nye veteranklub med ca. 75 medlemmer. 

Indsatser i 2021 hos Boldklubben Vestkysten

Boldklubben Vestkysten har haft gang i en masse forskellige projekter, som er blevet realiseret i løbet af 2021, både til gavn for vores frivillige, medlemmerne, sammenholdet for tidligere medlemmer og generelt for træningsmulighederne i Oksbøl.

Først og fremmest og også størst er helt klart opførslen af vores Goal Station, som er en kunstgræsbane med bander og en størrelse lig en håndboldbane. Denne Goal Station har givet klubben en masse nye træningsmuligheder, som f.eks. træning med lyssensorer, der følger med banen. Der kan fortælles meget om dette projekt, men alt i alt har vi fået skaffet fonde og sponsorer og selv smidt arbejde og penge i for i alt 1,7 millioner kr., hvilket er et meget stort beløb for en klub som vores. Dog kan vi allerede se, at det var hver en krone værd, da banen bliver brugt næsten hele tiden, og selv skolen har til tider været forbi og gøre brug af den under coronanedlukningen.

Et andet godt tiltag, der er blevet realiseret i 2021, har været oprettelsen af "BV Veteran", som er en klub for alle nuværende og tidligere BV-ere over 35. Her bliver der fortalt røverhistorier fra gamle dage, spillet kort, raflet og set fodbold både på vores eget stadion, men også på fjernsynet i BV-Veteranrummet, som vores tidligere mødelokale nu er blevet omdøbt til. Udover hyggen og sammenholdet for veterandrengene, har det også gjort, at vi har fået rigtig mange gode frivillige ind i klubben, for manges vedkommende "igen". BV'erne har selv istandsat deres eget veteranrum, som rummet nu syner af rigtig god fodboldstemning. Derudover har de gennem renoveret køkkenet i klubbens caféterie, bygget et frostfrit arbejdsrum, bl.a. til kridtmaskinen og meget andet.

Under BV hører også Krocket klubben. De havde i 2021 et ønske om en ny dobbelt petanquebane, så de kunne udvide deres sportslige muligheder. Dette søgte de selv sponsorer til og skaffede for ca. 120.000kr. indenfor meget kort tid. Der var derfor ikke andet for, end at banerne skulle bygges næsten med det samme, og de står nu klar for enden af deres lille krockethus, hvor de mødes og får en kop kaffe og en sludder for en sladder.

Udover de nye tiltag i klubben som nævnt ovenfor, har vi naturligvis vores normale "daglige" drift med fodboldtræning, kampe og meget andet. Bestyrelsen hviler heller ikke på laurbærene over tidligere projekter, da vi nu er gået i gang med at kigge på en total gennem renovering af alle omklædningsrum, både indvendig og udvendig.

Vi har en fremragende klub med masser af aktiviteter og frivillige med engagement, og hvis vi vinder denne pris, vil det være et kæmpe rygstød til alle i klubben, som hver dag gør en stor indsats for, at vi fortsat har en fodboldklub i Oksbøl.

Hvordan kan du stemme på Boldklubben Vestkysten som Årets Idrætsforening?

Afstemningen foregår via Facebook på DGI Sydvests Facebook-side, og alle kan aflægge én stemme. Afstemningen åbner onsdag d. 20/4 2022 kl. 12.00 og lukker onsdag d. 27/4 2022 kl. 12.00.

Vinderen bliver offentliggjort på årsmødet d. 28/4 2022 kl. 19-21.15.