Nomineret til Årets Idrætsforening: Varde Gymnastikforening

Det er blevet tid til at præsentere de tre nominerede til Årets Idrætsforening 2022 i DGI Sydvest. Her kan du møde Varde Gymnastikforening.

Hvem er Varde Gymnastikforening?

Varde Gymnastikforening er en bredde idrætsforening med et varieret udvalg af aktiviteter og en stor gruppe af frivillige trænere. Vores forening består primært af børne og seniorhold, yngste deltager er 1 år og ældste gymnast er 93 år. Vi tilbyder gymnastik, leg og bevægelse til børn i alle aldre; forældre/barn gymnastik, puslinge, dans og spring for både drenge og piger. Fokus for alle vores børnehold er, at det skal være sjovt at gå til gymnastik, og vi har en stor gruppe af frivillige trænere i foreningen, der uge efter uge sørger for aktivitet i gymnastiksale og haller. Hvert år afholder vi juletræsfest for de yngste og fastelavnsfest for de ældste børn. Vi tror det er vigtigt at være med til at skabe gode traditioner og sjove minder for små og store.

Indsatser i 2021 hos Varde Gymnastikforening

I denne sæson startede vi stolegymnastik op. Holdet er tidligere udbudt af Medborgerhuset, men da de stod uden træner i år, indgik vi samarbejde, og vi tilbyder nu stolegymnastik i Medborgerhusets lokaler. Gymnastik behøver ikke være høje knæløft og løb på stedet, gymnastik kan også laves, når man sidder på en stol. Det er vigtigt, vi tager udgangspunkt i gymnasternes formåen og tilpasser træningen til deltagerne. Sidstnævnte gør sig også gældende på vores KOL hold, der henvender sig til personer med KOL, diabetes mm. Vi synes det er vigtigt, at alle har mulighed for at dyrke fællesskabet og motionen.

Varde Kommune har tidligere indgået samarbejdsaftale med DGI om at få flere seniorer med i foreningslivet. Det har naturligvis givet fokus i den retning, og vi var i sommeren 2021 med til at anlægge en Krolfbane i Arnbjerganlægget. Her mødes en flok glade seniorer hver onsdag eftermiddag til et par hyggelige timer.

Corona har givet skub i retning af mere idræt udendørs og mens vores Motion i det fri er et decideret gymnastik/motionshold, har vi også et gå-hold i Varde Syd. Her mødes en flok seniorer onsdag formiddag og går en tur i nærområdet.

På alle vores seniorhold gælder det, at det sociale er et vigtigt aspekt. Vores opgave som forening er at facilitere rammerne, så gymnasterne har lyst til at komme. Vores gymnaster kommer for at få sig rørt og holde kroppen i gang, men de kommer også for den sociale del og det skal være hyggeligt at gå til gymnastik. Vi skal gå fra timen med et smil på læben og måske slutte af med en kop kaffe og lidt hyggesnak.

Vi har taget svømmeklubben under vores vinger

I sommeren 2021 stod Varde uden svømmeklub. Der er ikke langt fra sommer til sæsonstart i september, heldigvis er der heller ikke langt fra ide til selvfølgelig-gør-vi-det i vores forening. Vi tænkte det lå lige til højrebenet at starte en svømmeafdeling op under gymnastikforeningen. Alt det praktiske omkring foreningsdelen har vi stor erfaring med, nu flyttede vi ”bare” aktiviteterne fra gymnastiksalen og ind i svømmehallen. Første sæson er overstået, og den er overstået godt. Det har været fantastisk at komme i svømmehallen og mærke energien og noget helt særligt at slutte sæsonen af med klubdag for vores børnehold. En ny svømmeafdeling, og vi er i fuld gang med at skabe nye traditioner. Vi har gennem første sæson fået en masse erfaring. Tak til forældrene, fordi de troede på os, da vi gymnastikfolk tænkte hop i trampolin, hop i vandet, selvfølgelig skal vi have svømning i Varde. Tak for tilliden. Tak til trænerne fordi I var klar, da vi bød ind på svømning, og tak fordi I har haft styr på alt det i vandet. Gymnastik og svømning er ikke det samme, men vi er glade for, vi greb bolden, da den blev kastet op, og vi er klar til endnu mere aktivitet i svømmehallen.

2021 har været et fantastisk år. Med 11 svømmehold og 29 gymnastikhold rammer vi måske ikke alle, men vi rammer bredt. Én ting er medlemsfremgang og nye tiltag, men den helt særlige magi mærker vi i sale, haller og udendørs når mange får lov at mødes og have det sjovt sammen – det er i fællesskabet energien opstår.

Hvordan kan du stemme på Varde Gymnastikforening som Årets Idrætsforening?

Afstemningen foregår via Facebook på DGI Sydvests Facebook-side og alle kan aflægge én stemme. Afstemningen åbner onsdag d. 20/4 2022 kl. 12.00 og lukker onsdag d. 27/4 2022 kl. 12.00.

Vinderen bliver offentliggjort på årsmødet d. 28/4 2022 kl. 19-21.15.