Online Springfiduser i Glejbjerg

Gymnastikinstruktørerne Maria og Christoffer er startet med online træning for de 5-7 årige Springfiduser i Glejbjerg Gymnastik- og Idrætsforening. Og både børn og forældre er meget glade for initiativet.

Der var ikke uden nervøsitet, at Maria Sørensen og Christoffer Fyhn kastede sig ud i online træning med de små Springfiduser i Glejbjerg. De var enige om, at hvis der dukkede 10 af de normale 23 deltagere op, så var de glade. Og det viste sig, at der var 15, som loggede ind første gang og hele 18 anden gang, de trænede.

For Maria og Christoffer har det mest af alt handlet om, at turde kaste sig ud i det og med fokus på keep it simple. Der har været små tekniske udfordringerne, men dem har de sammen løst undervejs, og ellers har børnenes forældre været gode til at hjælpe hinanden med links og lignende.

Instruktørerne Maria og Christoffer står for den online træningInstruktørerne Maria og Christoffer står for den online træningFoto: Maria Sørensen

Godt for fællesskabet

Steffen Bruun Erichsen, Gymnastikkonsulent DGI Sydvest, er virkelig glad for at høre om det online initiativ i Glejbjerg. Han er klar over, at mange kan have barrierer for at prøve det med online træning, men han vil meget gerne hjælpe, hvis nogen har brug for hjælp. ”Det betyder så meget for fællesskabet, når de frivillige gør lidt ekstra i denne tid.” Udtaler Steffen.

I Glejbjerg fortæller de også, hvordan det er sjovt, at se børnene interagere med hinanden gennem skærmen, de kan jo hele tiden følge med hjemme i stuerne hos de andre. Og allerede anden gang de mødtes, var børnene helt fortrolige med måden og skulle lige hilse på hinanden, inden de gik i gang.

Det var ret sjovt at se, hvordan de lige alle skulle sige hej til hinanden

Gymnastikinstruktør: Maria Sørensen

Børnene savner hinanden i denne tid, hvor de hverken mødes i skolen eller i foreningslivet, og det er fedt, når vi finder nye måder, hvorpå de kan mødes, fortæller Steffen.

Hvordan kom Maria og Christoffer i gang?

  • Vi sendte en mail med link til online træning via Conventus/mail.
  • De fik alle en reminder på Facebook, så alle fik tjekket deres mail.
  • Online træning foregik via Google Meet.
  • På Google Meet kan alle deltagere og trænere se hinanden.
  • Maria og Christoffer hilser på alle børnene, som de logger på.
  • Maria startede første træning med at forklare spillereglerne: Alle skal have slukkede mikrofoner, hvilket jo ikke er anderledes end til gymnastik, hvor de også skal være stille.
  • Normalt træner de en time, online holder de det til 30 minutter
  • Der er tre hjælpere på holdet, som ligeledes hjælper med at lave aktiviteter online.

Vis mere Vis mindre

Fællesaktivitet for hele familien

Maria og Christoffer synes begge, at det fede er, at det nærmest bliver en gymnastiktræning for hele familien, når det foregår hjemme på stuegulvet. Og de så endda nogle fædre danse med, da de afprøvede om stopdans kunne fungere online, hvilket det godt kunne.

Christoffer fortæller, hvor dejligt det er, at se børnene være aktive hjemme i stuerne. Og børnene ser ingen forhindringer, de springer selv op i sofaen, når de lige har brug for hjælp til en kolbøtte eller forældrene hjælper til, når de skal stå på hænder.

Alle børnene, selv dem som ikke går i skole endnu, er bare hoppet med, det er mega fedt

Gymnastikinstruktør: Christoffer Fyhn

Maria understreger, at de laver kun aktiviteter med børnene, som de har prøvet før. Den online træning er ikke til for at udfordre børnene med nye øvelser, men er ligeså meget en aktivitet, som skaber et helt særligt sammenhold.

Instruktørerne savner også at være afsted

Vi plejer at være afsted til træning 5 ud af ugens 7 dage, så det her er også rigtig godt for os, fortæller Christoffer. Parret føler en god og positiv opbakning fra alle forældre, hvilket man også kunne læse i kommentarsporet på Facebook efter den første online træning.

Kommentarerne gik på, at det var en succes, som børnene nød derhjemme. Forældrene giver tydeligt udtryk for, at de er glade for initiativet og skriver blandt andet ”Skide god idé” og ”Supergodt tænkt af jer!”. Maria og Christoffer sætter stor pris på opbakningen, det giver mod på mere.

Der er ikke lavet en langsigtet plan med den online træning, men så længe de ikke må mødes fysisk, så fortsætter Springfiduserne i Glejbjerg på denne måde. Ligesom Maria og Christoffer også har startet online træning for deres Mini Mix hold (10-14 år).