Pop-up arrangement skaffede nye medlemmer

Renovering af foreningens lokaler og et pop-up arrangement til Esbjerg Festuge har været en del af en større plan fra bestyrelsens side i Esbjerg Skyttekreds. En gennemført udviklingsplan, som de kan være stolte af.

Kristian og Ole Brix fra Esbjerg Skyttekreds

Esbjerg Skyttekreds er en forening med en sund økonomi og flotte medlemstal, men formand Ole Brix ville gerne mere end det. Han ville skabe en forening i udvikling og med tilgang af nye medlemmer. Efter mange og lange snakke i bestyrelsen, ønskede de at involvere medlemmerne. Det blev til en brainstorm med medlemmerne, hvor deres små og store ideer blev samlet til en udviklingsplan for foreningen.

Det primære vil altid være skydningen, men vi har fået forståelsen for, hvor vigtig en social klubånd er.

Ole Brix, formand Esbjerg Skyttekreds

Bestyrelsesmedlem Kristian Brix understreger, at det ikke kun handlede om at skaffe nye medlemmer, de ville også værdsætte de eksisterende medlemmer. Og én ting var sikkert, alle ville gerne have opdateret deres lokaler og faciliteter, så de stolt kunne vise banerne frem.

Da de havde fået renoveret baner og lokaler, var det tid til at begynde markedsføringen, så der kunne komme nye medlemmer på skydebanen. Derfor begyndte Kristian at lave ugentlige opdateringer på Facebook henover sommeren. Og det skulle vise sig, at Kristian fik rigeligt at se til…

Pop-up arrangement blev et tilløbsstykke

Den største satsning i udviklingsplanen for Esbjerg Skyttekreds var et pop-up arrangement, som de lavede i et tomt butikslokale i forbindelse med Esbjerg Festuge. Udover promoveringen på Facebook, havde de kontaktet lokalradioen og den lokale ugeavis, hvor de også havde fået deres budskab med.

Og der var mange, som kiggede forbi butikken på gågaden i Esbjerg, hvor de kunne prøve at skyde med IR-våben. Anslået havde de 1200-1500 personer inde i butikken i løbet af ugen, derudover var der alle dem, de snakkede med ude på gaden. Og alle fik selvfølgelig en flyer med.

Medlemstilgang

Esbjerg Skyttekreds har fået 44 nye medlemmer fra august 2019 til marts 2020. Deres succeskriterie for at lave pop-up arrangementet var, at alle omkostninger skulle dækkes af nye kontingenter. Og det blev de hurtigt.  

Pop-up butikken var en del af en større plan, hvor de havde sørget for både konkurrencer, åbne træninger og åbent hus arrangement, så de kunne følge op på interessen, de oplevede. Fra august til jul havde de fået 35 nye betalende medlemmer og deres markedsføringsomkostninger var mere end dækkede.

De frivillige har stor ære i arbejdet

Pop-up arrangementet og de nye medlemmer krævede mange frivillige hænder i Esbjerg Skyttekreds. Formand Ole Brix havde selv taget en uges ferie. ”Generelt mærkede vi en stor opbakning i foreningen fra de frivillige. Der var dage, hvor det krævede dobbeltebemanding, da vi både stod inde i pop-up butikken og havde åbne træninger, hvor mange dukkede op.”

Det er vigtigt lige at spørge børnene til, om man må se den skive, de lige har skudt. Det viser interesse.

Ole Brix

Og det var ikke kun markedsføringen, de var opmærksomme på. Det er også vigtigt, at en ny skytte får den rette oplæring. Derfor var der ekstra bemanding på til træningerne og en særlig opmærksomhed på at tage godt imod de nye både på banen og socialt.

Alle medlemmer skal plejes

Det er et stort arbejde at fastholde og engagere både de nye og eksisterende medlemmer. Kristian fortæller, at de har lært meget gennem denne proces og ofte er det de små ting, som gør den store forskel. De sætter eksempelvis kaffe og spil på bordene, så medlemmerne efter træningen får lyst til at sætte sig, og det virker.

Alle frivillige får et krus, som tak for hjælpen.Alle frivillige får et krus, som tak for hjælpen.

Alle frivillige hjælpere i Esbjerg Skyttekreds hyldes til årets generalforsamling, hvor de både får en trøje og et krus med årstal på. Kristian fortæller, at de også har planlagt et større socialt arrangement, som tak for den store indsats. På den måde kan andre også se, at man får lidt ekstra ved at hjælpe til.

Hele bestyrelsen er klar over, at alt dette har krævet meget arbejde og kender vigtigheden af at sætte pris på de frivilliges hjælp. Det gør dog ikke, at de tøver med at fortsætte udviklingen. Esbjerg Skyttekreds skal være en forening, der ser fremad og hvor det er fedt at være medlem.

Genåbning efter Corona

Skyttekonsulent i DGI Sydvest Ida Søby Fogh har besøgt Esbjerg Skyttekreds efter genåbningen. Se i videoen, hvordan de har forberedt sig på retningslinjerne i forbindelse med Corona-smitten, så alle kan føle sig sikre ved at tage på deres udendørs skydebaner.