Et fantastisk år for esport

2018 var et særligt godt år for esport i Danmark. DGI Sydvest er gået frem med hele 82% medlemmer i forhold til 2017, hele landsdelen er gået fra 285 til 519 medlemmer. En af de klubber, som virkelig har oplevet udviklingen tage fart er RIF E-Sport.

DGI Fotoarkiv, Palle Skov

I 2016 besluttede DGI Sydvest at satse på esport. En satsning, der nu viser sig at bære frugt med en medlemsudvikling i 2018, der har været helt fantastisk.

Det er især de helt unge (aldersgruppen 0-12 år), der stiger voldsomt i antallet af medlemmer. De er gået fra 111 medlemmer i 2017 til 229 medlemmer i 2018, altså mere end en fordobling. Men det er ikke kun de helt unge, som har fået smag for esporten, forældregenerationen begynder også at røre på sig og flere klubber oplever fremgang i gruppen af 25-59 årige, det kan være forældre, trænere eller andre interesserede, som gerne vil udfordres i esport.

Rødding IF – E-Sport

Efter et halvt år med masser af forberedelse åbnede Rødding dørene for deres esports-afdeling i marts 2018. Og sikke et år det har været: ”1 år efter vi startede foreningen, rundede vi hele 60 medlemmer!” fortæller Jesper S. Hansen, formand for RIF E-Sport. Medlemstallet er langt over deres håbefulde forventninger. De har måttet fordoble antallet af PC’ere samt renovere lokaler, så der er moderne faciliteter til alle de nye medlemmer.

Vi tror på, at succesen skyldes et kanongodt samarbejde.

Jesper S. Hansen, formand RIF E-Sport

Oprindeligt var tanken, at de ville gå efter målgruppen +12 år. Men det viste sig efter et efterårsarrangement i deres lokale idrætscenter, at interessen fra de yngre var stor. ”14 dage senere arrangerede vi åbent hus, hvilket gav 18 nye medlemmer (under 12 år), 3 nye trænere og en venteliste med flere elever.” fortæller Jesper S. Hansen. Dette gav dem muligheden for at starte en juniorafdeling op. Generelt gør RIF E-Sport meget ud af, at foreningen skal kunne rumme alle, ligeledes er de meget stolte af, at de kan sende et hold til Landsmesterskaberne i Vejle senere på måneden.

I Rødding har de ligeledes startet det, som de kalder for et ’oldboys’ hold, der træner hver anden weekend og dermed er de næsten oppe på at nå deres maks. kapacitet. Det nyeste tiltag i klubben bliver en sommerskole, hvor deltagerne både bliver udfordret i esport samt andre idrætter.