Siden 1966 har Annette været en del af Jerne IF: Nu har hun modtaget helt særlig hæder

Annette Christensen har været medlem af Jerne IF siden 1966. Allerede som 16-årig blev hun træner og har lagt tusindvis af frivillige timer i foreningen. For det blev hun torsdag hædret som Årets Ildsjæl 2022 hos DGI Sydvest.

I en regn af konfetti blev Annette Christensen forleden hædret for sin indsats i DGI Sydvest Foto: Camilla Svendsen

Med over 250 registreringer i DGIs systemer siden 1992, som enten instruktør eller kursusleder, er det åbenlyst, at Annette Christensens bidrag til gymnastikken i Jerne IF og herunder DGI Sydvest har været - og fortsat er - enormt beundringsværdigt.

For sit kæmpemæssige engagement i at uddanne og videregive kompetencer til unge og nye instruktører modtog 57-årige Annette Christensen torsdag aften hæderen som Årets Ildsjæl i DGI Sydvest 2022.

"Det kan jeg slet ikke forstå. Jeg synes, der er andre, som skulle have den hæder, for det fortjener de også. Jeg gør jo bare det, jeg så godt kan lide. Jeg synes, det er enormt givende, og det er noget, som jeg bruger meget tid på, fordi det ganske enkelt højner min livskraft," siger en ydmyg og tydelig rørt Annette Christensen.

Hun har været medlem af Jerne IF siden 1966, mens trænergerningen tog fart i begyndelsen af 80'erne som 16-årig. I begyndelsen af 90'erne tog hun på kurser for at dygtiggøre sig, og det har hun gjort lige siden.

Siden 1998 har hun også selv undervist på uddannelseskurser og et utal af inspirationskurser. Mange weekender og gerne efterårsferien går fortsat med gymnastik og undervisning på blandt andet Minihjælper, Hjælpeinstruktør 1 og 2 og Gymnastikinstruktør-uddannelsen.

"Annette brænder for at uddanne og videregive kompetencer til unge i foreningslivet," forklarer Steffen Bruun, der er gymnastikkonsulent hos DGI Sydvest, og uddyber:

"Eksempelvis er Hjælpeinstruktøruddannelsen normeret til 20 undervisningstimer. Men Annette har været med til, at vi kører en uddannelse på 30 timer for at give de unge 10 timers ekstra foreningslære."

Det er noget, som jeg bruger meget tid på, fordi det ganske enkelt højner min livskraft.

Annette Christensen

Selv har Annette Christensen endnu svært ved helt at forstå, at hun er modtager af æren.

"Jamen det er så fedt, jeg er virkelig glad og rørt, så af hjertet tak," siger Annette Christensen, inden hun igen skynder sig at nævne alle de andres store indsats.