Nyt koncept skal få børn i spring

DGI Sydvest vil introducere gymnastikkens mange facetter for børn og unge med konceptet Gymnastik i Skolen, som inkluderer en trailer fyldt med springredskaber sponseret af PE-Redskaber.

Traileren er klar til at besøge skoler i hele vores område

Det er ikke altid lige let for gymnastikforeningerne at få hvervet nye medlemmer, og fastholde dem, de får ind i folden. Det vil et nyt koncept fra DGI Sydvest forsøge at hjælpe med. 

"Gymnastik i Skolen har fokus på at give børn og unge i folkeskolen nogle sjove og gode gymnastikoplevelser, som forhåbentligt giver dem lyst til mere, og får dem til at søge ud i foreningerne", fortæller Steffen Bruun Erichsen, gymnastikkonsulent hos DGI Sydvest.


'Springfyldt' trailer

Med til konceptet hører en trailer fyldt med springredskaber, som PE-Redskaber har stillet til rådighed, hvilket sætter meget få krav for skolerne og foreningerne for at kunne deltage. PE-Redskaber støtter projektet Gymnastik i Skolen, fordi de gerne vil bidrage til et stærkt foreningsliv for gymnastikken, og til at åbne børns øjne for idrætten.

De nye tiltag er rettet mod folkeskoleelever fordelt på alle klassetrin. Hos de yngre klasser kommer fokus til at være rettet mod at give børnene en sjov og lærerig oplevelse, hvor de oplever succes og udvikling. Hos de ældre klasser bliver der også set på idræt som et eksamensfag, hvor eleverne opnår viden om redskabsopstillinger og øvelser.

"Med Gymnastik i Skolen håber vi (red. DGI Sydvest) på at opnå et tættere samarbejde mellem de lokale foreninger og skolerne, og at gymnastikkens større synlighed i skolerne vil betyde flere medlemmer i den lokale forening", fortæller Steffen Bruun Erichsen.

Drengene falder fra

Springgymnastik er den gren af gymnastik, der primært tiltrækker drenge, og det er en målgruppe med mærkbart faldende medlemstal. Med en trailer fuld af de nyeste redskaber til spring, håber man på at bremse denne udvikling, ligesom man selvfølgelig også håber på at øge pigers tilslutning til gymnastikforeninger.

Forløbet med Gymnastik i Skolen kommer til at bestå af tre undervisningsdage fordelt på tre uger med halvanden times varighed per gang. Grunden til at forløbet strækker sig over tre uger er for at sikre, at børnene oplever en udvikling og dermed succes.