Tilmelding til Royal Run Esbjerg åbner i dag

H.K.H. Kronprinsen markerer næste år sin 50 års fødselsdag ved at invitere hele Danmark til løbefesten ”Royal Run” i landets fem største byer. Tilmelding åbner i dag, onsdag den 1. november på royalrun.dk. Alle er velkomne.

Løbefesten Royal Run er arrangeret af Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund og arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision. Foto: Lars Møller

FAKTA OM ROYAL RUN:

  • Dato: Mandag den 21. maj 2018 (2. pinsedag)
  • Distancer: One mile (1,609 km) og 10 km
  • Tilmelding: På royalrun.dk fra onsdag 1. november 2017
  • Deltagergebyr: One mile: 75 kr. – 10 km: 250 kr.
  • Lokale arrangører for Royal Run Esbjerg: Esbjerg Atletik & Motion og Esbjerg Kommune
  • Information: royalrun.dk, Facebook.com/royalrundanmark, Instagram/royalrundanmark.
  • Regional pressekontakt: Henriette Leth Nielsen, kommunikationschef i Dansk Atletik Forbund:
    20 15 22 20

I anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag omdannes Esbjerg til én stor løbefest mandag 21. maj 2018. Royal Run bliver den første store begivenhed i den kongelige fødselsdagsuge. Her kan danskerne være med til at fejre Kronprinsen ved at løbe samme rute som ham i landets fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København/Frederiksberg.

Royal Run Esbjerg får start og mål ved Blue Water Arena, og der vil være fødselsdagsfest i den sydvestjyske energi metropol hele dagen (2. pinsedag).

Tilmeldingen åbner onsdag den 1. november 2017 på royalrun.dk, hvor det vil være muligt at vælge mellem 10 km eller One mile (1,609 km).

Esbjerg Kommunes borgmester, Johnny Søtrup, ser frem til den kongelige fødselsdagsfest i byen:

”Når Kronprinsens runde fødselsdag fejres med denne storslåede løbefest på tværs af landet, så sætter vi naturligvis alle sejl til i Esbjerg. Jeg er sikker på, at både store og små vil få en stor oplevelse til Royal Run, hvor alle kan være med til at fejre Kronprinsen. Jeg håber, at rigtig mange vil være med til at skabe god energi enten på løbeturen, fra tilskuerrækkerne eller til de mange events i Vognsbølparken i løbet af dagen,” fortæller borgmester i Esbjerg Kommune, Johnny Søtrup.

Formand i Esbjerg Atletik & Motion, Carsten Fruergaard, har ligeledes store forventninger til Royal Run:

”Vi glæder os rigtig meget til at skabe en stor løbefest i anledningen af HKH Kronprinsens 50 års fødselsdag. Vi vil på dagen skabe en uforglemmelig oplevelse for kronprinsen og alle deltagere. Vi vil vise vores by frem med nogle af de mest attraktive områder i Esbjerg, herunder "menneske ved havet", havnen, indre by og idrætsparken. Start og mål vil være i hjertet af dette idrætsmekka på Gl. Vardevej,” lyder det fra Carsten Fruergaard.


Kronprinsen aktiverer danskerne med Royal Run

Kronprinsen begynder Royal Run-dagen i Aalborg, hvor han løber One mile. Her-efter fortsætter han til Aarhus, Esbjerg og Odense, hvor han ligeledes løber One mile, inden han slutter sin løbefest af i København/Frederiksberg med at løbe 10 kilometer gennem hovedstaden.

Kronprinsen er en aktiv løber og motionist. Med Royal Run ønsker han at benytte den runde dag til at komme tæt på danskerne med bevægelse som omdrejningspunkt for dagen. Samtidig har han et ønske om at inspirere endnu flere til at komme i gang med at løbe.

I DIF og DGI’s partnerskab med Nordea-fonden og TrygFonden er ambitionen at få verdens mest aktive befolkning igennem visionen Bevæg dig for livet, og med den løbefest der er i vente, bliver der sat ekstra skub i bevægelsen.

Læs mere om eventen på royalrun.dk og på Facebook.com/royalrundanmark.

Arrangørerne bag Royal Run

Bag Royal Run står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund. Royal Run arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision i samarbejde med Nordea-fonden og TrygFonden. TV 2 er mediepartner på Royal Run.

Arrangørerne opfordrer alle interesserede til at tilmelde sig så tidligt som muligt, idet der er et begrænset antal pladser i hver by. De lokale arrangører har define-ret, hvor mange løbsdeltagere deres by kan rumme.